افزایش ۶ هزار تنی تولید هلو در آذربایجان شرقی علیرغم خسارات طبیعی
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: سطح زیر کشت هلو در استان حدود چهار هزار و 500 هکتار است که از این میزان، چهار هزار و 400 هکتار بارور و ۱۰۰ هکتار غیربارور است.
مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، بیان کرد: تولید هلو در سال گذشته ۵۲ هزار تن بوده و برای امسال حدود ۵۸ هزار تن پیشبینی شده است. البته خساراتی ناشی از سرمای دیررس بهاره، تگرگ، تندباد و سیل به میزان ۳ هزار تن به این محصول وارد شده است که پیش بینی می شود باعث کاهش ۵ درصدی تولید شود.
وی ادامه داد: متوسط عملکرد باغات استان آذربایجان شرقی ۱۳ تن در هکتار برآورد شده و در باغات شاخص این میزان به ۵۰ تن در هر هکتار میرسد. براساس آخرین آمارنامه کشاورزی کشور، استان آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید هلو، رتبه سیزدهم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به وضعیت شهرستانهای تولیدکننده این محصول گفت: شهرستان شبستر با 2 هزار و 600 هکتار سطح زیر کشت و تولید بیش از۵۰ درصد محصول استان، رتبه اول تولید هلو در استان را دارد و پس از آن، شهرستانهای مراغه، مرند و میانه در رتبههای بعدی قرار دارند.
جعفرنژاد عمده ارقام تولیدی استان را هلوی خونی هسته جدا و کارتی، انجیری تابستانی، انجیری زعفرانی و مالکی و هلوی کوثری اعلام نمود و افزود: به دلیل خاک حاصلخیز و شرایط اقلیمی مناسب و توجه به توصیه های کارشناسی توسط کشاورزان و باغداران استان، کیفیت و طعم هلوی استان بسیار متفاوت و بازارپسندتر از سایر استانها است. از این رو، بازار فروش این محصول در اکثر استانهای کشور فراهم شده و بخشی از آن به کشورهای همجوار از جمله روسیه صادر میشود.
وی گفت: حدود ۴۰ درصد از تولید هلو، معادل ۲۱ هزار تن، بهصورت فرآوری شده در واحدهای استان و کشور مصرف میشود و ۶۰ درصد معادل ۳۱ هزار تن بهصورت تازهخوری در داخل استان و سایر استانهای کشور عرضه میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان در پایان افزود: برگزاری جشنوارههای متوالی محصولات کشاورزی، علاوه بر معرفی محصول و ارتقای کیفیت آن، میتواند زمینه جذب سرمایهگذار برای صنایع تبدیلی را فراهم کرده و باعث ارزآوری، تولید ثروت و ایجاد فرصتهای شغلی جدید در منطقه شود.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید