Iranian Agriculture News Agency

توسعه کشت سماق در هوراند با حمایت سازمان جهاد کشاورزی

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سطح زیر کشت سماق استان 488 هکتار است که بیش از 187 هکتار آن در شهرستان هوراند قرار دارد و براساس برآورد اولیه میزان تولید محصول سماق استان در سال جاری بیش از 390 تن است.

توسعه کشت سماق در هوراند با حمایت سازمان جهاد کشاورزی

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی در حاشیه هفتمین جشنواره سماق شهرستان هوراند در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: سماق یکی از اولویت‌های الگوی کشت در شهرستان هوراند است. به دلیل کم‌آب‌بر بودن و سازگاری با آب و هوای این منطقه، توسعه سماق را در برنامه‌های این شهرستان و مناطق همجوار قرار داده‌ایم.

وی افزود: با همکاری مرکز بیوتکنولوژی و تحقیقات کشاورزی و شرکت‌های دانش‌بنیان، نهال‌های پرمحصول سماق به‌صورت کشت بافت تکثیر می‌شود و در اختیار بهره‌برداران قرار می‌گیرد.

شفیعی گفت: امیدواریم با هماهنگی منابع طبیعی و آبخیزداری و امور اراضی استان بتوانیم بخشی از اراضی ملی را به تولیدکنندگان سماق اختصاص دهیم تا در حوزه توسعه کشت سماق گامی اساسی برداشته شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی توضیح داد: در حال حاضر 187 هکتار از اراضی هوراند به کشت سماق اختصاص دارد و این شهرستان رتبه اول استان در کشت سماق قرمز را دارد. سطح زیر کشت سماق استان 488 هکتار است که عمدتاً در شهرستان‌های هوراند، خداآفرین و کلیبر و... قرار دارد و براساس برآورد اولیه میزان تولید محصول سماق استان در سال جاری بیش از 390 تن خواهد رسید که استان آذربایجان شرقی بعد از استان‌های کردستان، آذربایجان غربی و خراسان رضوی رتبه چهارم تولید این محصول در کشور را دارد.

شفیعی با بیان اینکه با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه، توسعه باغات سماق باید در اراضی ملی و شیب‌دار انجام شود، خاطرنشان کرد: متأسفانه فرآوری سماق در هوراند به ‌صورت سنتی انجام می‌شود و هنوز سرمایه‌گذاری صنعتی در این حوزه انجام نشده است.

وی اظهار امیدواری کرد که با توسعه باغات و نهال‌های جدید، تولید سماق افزایش یابد و شرایط برای ایجاد پایانه‌های صنعتی فرآوری مهیا شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سماق قرمز جزو گیاهان دارویی است و  بصورت دیم تولید می شود و جزء محصولات ارگانیک استان محسوب می‌شود که در صورت توسعه کشت می‌تواند درآمد ارزی بسیار بالایی برای کشور و بهره‌برداران داشته باشد.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید