Iranian Agriculture News Agency

برگزاری جشنواره سیب و عسل در مراغه

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی هدف از برگزاری جشنواره سیب و عسل را برندسازی و ایجاد ظرفیت برای صادرات این دو محصول کشاورزی اعلام کرد.

برگزاری جشنواره سیب و عسل در مراغه

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی در جشنواره سیب و عسل در مراغه افزود: برگزاری چنین جشنواره‌هایی برای معرفی شهرستان و استان، رونق تولید، بازاریابی، بازرگانی محصولات کشاورزی، رشد صادرات و راهی برای دستیابی روستاها به توسعه پایدار و اقتصاد پایدار بسیار حائز اهمیت است.

 وی بیان کرد: این جشنواره‌ها فرصت مناسبی است تا تولیدکنندگان و باغداران با مدیران استانی، شهرستانی و کشوری ملاقات داشته باشند و مشکلاتشان را مطرح کنند.

 شفیعی با اشاره به اینکه شهرستان مراغه ظرفیت خوبی در همه زمینه‌ها به ویژه کشاورزی دارد ادامه داد: در شهرستان مراغه محدودیت منابع وجود دارد و عمدتاً این شهرستان در حوضه دریاچه ارومیه قرار دارد، بنابراین برنامه‌های خاصی به منظور اصلاح الگوی کشت در این شهرستان انجام می‌شود و فرهنگ غنی که مردمان و کشاورزان این شهرستان دارند، باعث شده ترویج کشاورزی به خوبی در اینجا پیش رود.

 وی بیان کرد: در این شهرستان فضا برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران در بخش کشاورزی فراهم شده است که این موضوع بسیار مهم و حائز اهمیت است.

 سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در استان ۱۳۰ هزار هکتار باغ داریم که کل تولید آنها ۱.۵ میلیون تن محصول است. در شهرستان مراغه ۲۲ هزار هکتار باغات وجود دارد که ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باغات سیب است. موقعیت جغرافیایی و نوع خاک شهرستان مراغه باعث شده است که ماندگاری و عطر بسیار خوب سیب مراغه زبانزد عام و خاص در کشور شود و حتی صادرکنندگان در صادرات عمدتاً به دنبال محصول سیب مراغه هستند.

 شفیعی گفت: عمده سیب مراغه به کشورهای روسیه، هند، پاکستان، عراق و حتی ترکمنستان صادر می‌شود.

 وی افزود: امیدواریم تولیدکنندگان عزیز با رعایت توصیه‌های فنی به‌خصوص در ارتباط با تغذیه به‌موقع باغات، مبارزه با آفات و رعایت اطلاعیه‌های فنی مدیریت هواشناسی و ترویج ما را همراهی کنند.

 وی به طرح شهر سیب در استان آذربایجان شرقی نیز اشاره کرد و گفت: تمام برنامه‌های این طرح عملیاتی شده و آماده است تا سهام این شرکت به تولیدکنندگان عزیز به‌خصوص افرادی که در صنایع تبدیلی فعالیت می‌کنند واگذار شود. امیدواریم پایانه صادرات محصول سیب که در این شهر سیب قرار گرفته به‌زودی به نتیجه برسد و اقدامات لازم در این راستا انجام بگیرد.

 شفیعی به مشکل بیمه کشاورزان اشاره کرد و اظهار کرد: عملکرد نه‌چندان خوب صندوق بیمه محصولات کشاورزی باعث بی‌اعتمادی در بین باغداران شده و تولیدکنندگان برای بیمه‌کردن محصولات خود رغبت ندارند، این مشکل اساسی است که نیاز است تا اصلاح ساختاری در سطح کشور در این زمینه صورت گیرد.

 وی گفت: کل سردخانه‌های استان ما ۱۵۰ واحد با ۴۶۸ هزار ظرفیت است. ما پروانه تأسیس برای ۱۵۰ واحد به ظرفیت ۱۶۷ هزار تن صادر کردیم که اگر تسهیلات بانکی ارائه شود، مشکل سردخانه‌های استان و صنایع تبدیلی و تکمیلی حل می‌شود.

 شفیعی افزود: استان آذربایجان شرقی در عسل از نظر تولید دارای رتبه اول و در تعداد کندو دارای رتبه دوم است. شهرستان مراغه نیز از نظر تعداد کندوی مدرن در استان دارای رتبه اول است. شهرستان مراغه با تولید ۳ هزار و ۵۰۰ تن عسل رتبه اول استانی را به خود اختصاص داده است. برنامه‌ریزی می‌شود تا با احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی زنجیره تولید این محصول تکمیل شود.

 

 

 

 

 

 

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

حجم ویدیو: 8.51M | مدت زمان ویدیو: 00:02:59
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید