معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی:
درآمد ۶ میلیارد دلاری صادرات کشاورزی
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی از درآمد ارزی ۶ میلیارد دلاری بخش کشاورزی خبر داد و گفت که نیمی از این درآمد به محصولات باغی اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، محمدمهدی برومندی در جشنواره ملی سیب و عسل مراغه که با حضور امام جمعه مراغه و عضو مجلس خبرگان رهبری، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و نماینده مردم مراغه، عجب شیر، سراجو و قلعه چای برگزار شد، اعلام کرد: بیشتر محصولات باغی ایران صادراتی هستند و باغداران کشورمان علاوه بر تأمین امنیت غذایی، حدود نیمی از درآمد ارزی در حوره محصولات کشاورزی را فراهم میکنند.
برومندی افزود: ایران بهجز چند محصول خاص مانند موز، انبه، نارگیل، و آناناس، در بقیه محصولات باغی صادرکننده است و تولیدات باغی کشور به بیشتر کشورهای دنیا صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: محصولات باغی ایران از کیفیت بالایی برخوردارند و سیب درختی یکی از مهمترین محصول باغی کشور به شمار میرود که خاستگاه آن استانهای شمالغربی ایران است.
وی با اشاره به وجود ۲۴۷ هزار هکتار باغ سیب در کشور، ادامه داد: در ایران سالانه حدود ۴.۲ میلیون تن سیب تولید میشود که از این میزان، ۲.۲ میلیون تن متعلق به استانهای شمالغربی کشور است.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته ۷۳۱ هزار تن سیب به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار از ایران صادر شده که موفقیت مهمی برای بخش کشاورزی کشور محسوب میشود.
برومندی با تأکید بر سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی و معاونت امور باغبانی، اظهار کرد: اولویت اصلی این وزارتخانه، علاوه بر تأمین غذای سالم و کافی، تجاریسازی و تولید محصولاتی با قابلیت رقابت در بازارهای جهانی است.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف مهم وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم، تجاریسازی و تکمیل زنجیره تولید محصولات باغی است، و این موضوع در برنامههای پیشنهادی وزیر نیز آمده است.
برومندی افزود: ضروری است محصولات باغی کشور شناسنامهدار شوند تا کیفیت و محل تولید آنها در بازارهای جهانی شفاف باشد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در دولت چهاردهم گامهای بلندی برای تجاریسازی محصول سیب در استانهای شمالغربی از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل برداشته شود.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر نیاز بخش کشاورزی به سرمایهگذاری، گفت: دولت باید به بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این بخش کمک کند و بانکها نیز موظف به ارائه تسهیلات لازم هستند.
وی بیان کرد: پیش از این، بانکها ملزم به تخصیص ۱۵ درصد از منابع خود به تسهیلات بخش کشاورزی بودند، اما برخی بانکها هنوز به این تعهد عمل نکردهاند و باید آنها را ملزم به پرداخت تسهیلات در این بخش کنیم.
برومندی با اشاره به تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی، گفت: این بانک ماهانه بین ۷ تا ۷.۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت میکند، اما پس از آن سامانه اعطای تسهیلات توسط بانک مرکزی بسته میشود، که نیازمند چارهاندیشی برای تداوم پرداختها به بخش کشاورزی است.
برومندی به پتانسیل بالای شهرستان مراغه اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهای مراغه، امکان سرمایهگذاری کلان برای تکمیل زنجیره تولید سیب و عسل در این شهرستان وجود دارد. همچنین مصوبه راهاندازی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در مراغه باید پیگیری شود تا به نتیجه برسد.
وی وعده داد: به منظور حمایت از باغداران، کلیه کودها برای نخستین بار با قیمت یارانهای در اختیار آنان قرار خواهد گرفت، که این امر به تولید محصولات باکیفیتتر کمک خواهد کرد.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: استان آذربایجان شرقی در خط مقدم تأمین امنیت غذایی کشور قرار دارد و سالانه ۵.۵ میلیون تن محصول کشاورزی تولید میکند که از این میزان، ۱.۵ میلیون تن آن محصولات باغی است.
خبرنگار: مهسا رمضانی
دیدگاه تان را بنویسید