Iranian Agriculture News Agency

اعطا مشوق‌های مختلف به یکجاکشتی کشاورزان در آذربایجان شرقی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از تولید 794 هزار تن گندم در آذربایجان شرقی در سال 1403 خبر داد.

اعطا مشوق‌های مختلف به یکجاکشتی کشاورزان در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر کرامتی در برنامه زنده تلویزیونی تراز شبکه سهند گفت: در آذربایجان شرقی یک میلیون و 400 هزار اراضی قابل کشت وجود دارد که سالانه حدود یک میلیون هکتار زیر کشت می رود؛ از این میزان 700 هزار هکتار اراضی زراعی دیم، 200 هزار هکتار اراضی زراعی آبی، 115 هزار هکتار باغات استان و مابقی نیز آیش باقی می ماند.

وی ادامه داد: سال زراعی گذشته در استان 456 هزار هکتار گندم دیم و 58 هزار هکتار گندم آبی داشتیم که از این اراضی 794 هزار تن گندم تولید شد و با تلاش بهره برداران و کشاورزان 603 هزار تن خرید مازاد بر نیاز کشاورزان داشتیم که رکورد استان در این حوزه مربوط به  سال های پیش است که در یک سال پرباران 595 هزار تن خرید انجام شده بود اما در سالی که گذشت موفق شدیم در یک سال کم باران این رکورد را بشکنیم و رتبه هشتم کشور در تولید گندم را به خود اختصاص دهیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی رعایت اصول کشاورزی، کشاورزی حفاظتی، استفاده از بذر اصلاح شده و ارائه خدمات مکانیزه را از جمله دلایل افزایش تولید گندم در استان دانست و افزود: این موارد در قالب مگاپروژه جهش تولید در دیمزارها به کشاورزان ارائه شد. این پروژه به دستور مقام معظم رهبری(مدظله العالی) برای توسعه عدالت اجتماعی در مناطق دیم خیز کشور با کمک ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) به صورت ملی اجرا می شود.

کرامتی اظهار کرد: در طرح جهش تولید و برنامه الگوی کشت ابلاغی، براساس ظرفیت هایی که هر استان دارد، تعهداتی در نظر گرفته می شود که برای آذربایجان شرقی در حوزه گندم دیم 410 هزار هکتار و گندم آبی 58 هزار هکتار برنامه ریزی شده بود. تعهد بذر رسمی گواهی 29 هزار تن است که این میزان برای سال گذشته 25 هزار تن بود. براساس برنامه ابلاغی باید همه اقدامات لازم برای انجام کشت و برداشت صورت گیرد.

وی سطح زیر کشت گندم استان را 500 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: در کشت پاییزه کل بذری که ما استفاده می کنیم حدود 85 هزار تن است که بر اساس ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی یک سوم از این بذر را باید از بذر اصلاح شده که مورد تایید و گواهی موسسه کنترل و گواهی بذر کشور است، استفاده کنیم، لازم به ذکر است که نماینده این موسسه در استان در محل مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی مستقر است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از فعالیت 12 شرکت تولیدکننده بذر در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: این شرکت ها تعهد تولید بذر دارند و ما بخشی از مواد اولیه یا بذرهای مادر را در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌دهیم و این شرکت‌ها اقدام به تکثیر بذر می‌کنند. در حال حاضر به همت محققان و پژوهشگران نخبه‌ای که در استان و کشور داریم، 16 رقم گندم دیم و 7 رقم گندم آبی در استان وجود دارد.

کرامتی تامین مالی شرکت های تولیدکننده بذر را یک ضرورت دانست و با اشاره به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در حوزه آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در 6 ماه نخست سال جاری 76 هزار 740 نفر روز آموزش داده ایم و اجرای مزارع PVS و بازدیدهای مختلف بخشی از اقدامات ما در این حوزه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی «یکجا کشتی» را یکی از طرح‌های این حوزه دانست و افزود: در این طرح با اعطا مشوق‌های مختلف تلاش می‌کنیم تا کشاورزان را ترغیب کنیم به جای کشت پراکنده در مزارع مختلف، «یکجا کشتی» انجام دهند.

کرامتی در پایان سخنان خود گفت: باقی‌مانده مطالبات گندم کاران استان به زودی پرداخت خواهد شد و تامین اعتبار لازم در این خصوص انجام شده است.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید