Iranian Agriculture News Agency

اجرای رزمایش پایش واحد‌های عرضه‌کننده سموم کشاورزی در شهرستان مرند

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند از اجرای رزمایش پایش واحدهای عرضه‌کننده سموم کشاورزی در این شهرستان خبر داد.

اجرای رزمایش پایش واحد‌های عرضه‌کننده سموم کشاورزی در شهرستان مرند

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری با اشاره به رصد و پایش فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی در شهرستان مرند گفت: با متخلفان عرضه سموم قاچاق، غیرمجاز، تقلبی و تاریخ گذشته برخورد جدی می‌شود.

 وی اظهارکرد: در این رزمایش سه‌روزه، ۲ اکیپ مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند به همراه نمایندگانی از اداره صمت، اتاق اصناف، تعزیرات حکومتی و... کار بازرسی از داروخانه‌های گیاه‌پزشکی و فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی را انجام خواهند داد.

 وی افزود: در این رزمایش سه‌روزه یک اکیپ در شهرستان و یک اکیپ در دیگر شهرهای اقماری کار پایش و بازرسی فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی را بر عهده داشتند.

 معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند یادآور شد: کار نظارت بر فروشگاه‌های عرضه سموم به طور مستمر در طول سال هم انجام می‌شود، به‌طوری‌که سال گذشته قریب به ۳۰ بار از داروخانه‌های گیاه‌پزشکی شهرستان و شهرهای اقماری بازدید به‌عمل‌آمده است.

 الهیاری با بیان اینکه در این بازرسی‌ها مقابله با عرضه سموم قاچاق، تقلبی، غیرمجاز و تاریخ گذشته مدنظر است، گفت: با متخلفان عرضه سموم کشاورزی در شهرستان با قاطعیت برخورد می‌شود.

 وی با بیان اینکه خرید، فروش و توزیع سم باید از طریق فروشگاه‌های مجاز گیاه‌پزشکی انجام شود، تأکید کرد: فروش اینترنتی سموم کشاورزی غیرقانونی است و با متخلفین این حوزه هم برخورد می‌شود.

 الهیاری با بیان اینکه سم یک نهاده حساس و مهم در تأمین سلامت محصولات کشاورزی است، افزود: استفاده از سموم قاچاق، تقلبی، غیرمجاز و یا تاریخ گذشته ضمن اینکه سلامت محصولات کشاورزی را به مخاطره می‌اندازد، می‌تواند سلامت انسان را هم در پی مصرف محصولات کشاورزی تحت‌تأثیر قرار دهد.

 وی به خطرات ناشی از فروش سموم غیرمجاز، نظیر قرص فسفید و قرص برنج تأکید کرد و گفت: در صورت مشاهده چنین تخلفاتی، مراکز مربوطه پلمب و پروانه کسب متخلفان ابطال خواهد شد.

 الهیاری از کشاورزان خواست تا سموم موردنیاز خود را تنها از مراکز مجاز خریداری کنند و از خرید سموم تاریخ گذشته و غیرمجاز پرهیز کنند.

 معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند در ادامه تصریح کرد: سالانه بسته به شیوع آفات، بین ۹۰ تا ۱۳۰ تن سم در بخش کشاورزی شهرستان مصرف می‌شود و هم‌اکنون این میزان سم در سم فروشی‌های شهرستان موجود است، بنابراین کمبودی برای تأمین سم موردنیاز کشاورزان وجود ندارد.

 به گفته الهیاری، هم‌اکنون در شهرستان مرند حدود ۳۱ واحد فعال داروخانه گیاه‌پزشکی (فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی) فعال است.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید