تولید یک هزار و ۹۰۰ کلیوگرم زعفران از مزارع شهرستان مرند

معاون فنی و اجرایی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند گفت: کشت زعفران در شهرستان مرند در سال زراعی امسال به ۲۴۰ هکتار افزایش یافته است.

تولید یک هزار و ۹۰۰ کلیوگرم زعفران از مزارع شهرستان مرند

آذربایجان شرقی-ایانا،حمزه قارداش زاده بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود که یک هزار و 900 کیلوگرم زعفران ناب از مزارع این شهرستان تولید و به مصرف داخل شهرستان و سایر استان‌های همجوار برسد.

وی در ادامه از فعالیت 4 واحد بسته‌بندی دارای برند محلی و تجاری در این شهرستان خبر داد و ادامه داد: این واحدها نسبت به خرید، بسته‌بندی و فرآوری زعفران در بسته‌های خاص اقدام کرده و تمهیدات لازم برای فروش و صادرات را فراهم کرده‌اند.

قارداش زاده ارزآوری، رقابت‌پذیری نسبت به سایر محصولات کشت شده از لحاظ درآمد و اشتغال‌زایی و مصرف کم آب را از مزایای ویژه زعفران نسبت به سایر محصولات کشاورزی برشمرد و گفت: از 230 هکتار اراضی زیر کشت زعفران در شهرستان مرند، طی سال گذشته یک هزار و 600 کیلوگرم زعفران استحصال شده است.

مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز به مزایای کشت زعفران اشاره کرد و گفت: زعفران در مقایسه با بسیاری از محصولات کشاورزی ماندگاری طولانی دارد و این ویژگی به بازاریابی آسان‌تر و کاهش ریسک خرابی یا زیان کمک می‌کند.

پروین برهانی افزود: زعفران با حجم کم و ارزش بالا، هزینه‌های حمل‌ونقل کمتری نسبت به محصولات دیگر دارد که برای صادرات بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: برنامه‌های دولتی و تسهیلات برای حمایت از تولید و صادرات زعفران، زمینه‌های توسعه و بازاریابی بهتر آن را فراهم می‌کند.

مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند نیز از زعفران به‌عنوان محصولی اقتصادی، کم‌آب‌بر و مناسب برای کشاورزان نام برد و بر ضرورت انجام مشاوره‌های فنی و آزمایش خاک قبل از کشت زعفران تأکید کرد.

رباب رحیم کرابی اظهار کرد: زعفران از تیره زنبقیان و گیاهی چندساله است که به دلیل عطر و طعم خاص خود به‌عنوان یکی از ادویه‌های مشهور جهان شناخته می‌شود. این گیاه کم‌آب‌بر، به‌عنوان یکی از گزینه‌های مناسب در راستای اجرای الگوی کشت مورد توجه کشاورزان منطقه قرار گرفته است.

وی افزود: زعفران علاوه بر مصرف کم آب، محصولی اقتصادی با ارزآوری بالا محسوب می‌شود و برای زمین‌هایی که خرد هستند و کشت سایر محصولات در آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد، گزینه‌ای مناسب است.

کرابی تأکید کرد: برای دستیابی به عملکرد مطلوب در مزارع زعفران، کشاورزان باید قبل از کشت، مشاوره‌های فنی لازم را با کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی دریافت کنند. از جمله اقدامات ضروری، آزمایش خاک است که اطلاعاتی درباره خصوصیات زمین کشاورزی مانند میزان pH خاک ( بین 7 تا 7.5 )، بافت خاک ( سبک بودن )، و ذخایر مواد غذایی خاک ارائه می‌دهد.

وی در ادامه گفت: زعفران می‌تواند به‌صورت کشت مختلط در باغ‌ها نیز کاشته شود و علاوه بر مزارع، در باغات نیز بهره‌وری مناسبی داشته باشد.

کرابی در پایان از کشاورزان خواست با رعایت توصیه‌های فنی و استفاده از مشاوره‌های کارشناسان، از مزایای اقتصادی این محصول ارزشمند بهره‌مند شوند.

 

 

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید