ترویج یکجا کشتی جایگزین مناسب برای یکپارچه سازی اراضی در آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی-ایانا-مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: یکجا کشتی نه تنها تولید را افزایش داده و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، بلکه کشاورزی پایدار و اقتصادی‌تر را امکان‌پذیر می‌کند.

ترویج یکجا کشتی جایگزین مناسب برای یکپارچه سازی اراضی در آذربایجان شرقی

جلال رحیم زاده  با تاکید بر اصلاح الگوی کشت بیان کرد: یکی از مشکلات عمده بخش کشاورزی خرد شدن اراضی کشاورزی است که بهره‌گیری از روش‌های مکانیزه نوین را در تولید محصولات کشاورزی با مشکل مواجه می‌کند. به دلیل مالکیت خصوصی اراضی کشاورزی، توسعه و ترویج یکجا کشتی و یا به عبارتی توسعه الگوی کشت یکسان در اراضی همجوار و بهره‌برداری جمعی کشاورزان، جایگزین مناسبی برای یکپارچه سازی اراضی است.

وی با بیان اینکه وجود واحدهای خرده مالکی و اراضی کوچک یکی از موانع اصلی توسعه کشاورزی محسوب می‌شود ادامه داد: در یکجا کشتی با حفظ مالکیت کشاورزان، می‌خواهیم الگوی کشت کنار یکدیگر قرار گیرد که این مهم می‌تواند با سهولت بیشتری به تجمیع و یکپارچه سازی محقق می‌شود.

رحیم زاده با بیان اینکه شیوه یکجاکشتی علاوه بر مزایای تجمیع و یکپارچه سازی اراضی به افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود گفت: وجود اراضی خرده مالکی و کوچک، مانعی بزرگ برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی  و کاهش راندمان تولید است و یکجا زراعی، راهکار اصلی توسعه کشاورزی پایدار به خصوص در دیم زارهاست.

وی با بیان اینکه با اجرای پروژه یکجا زراعی،  بهره وری زمین های کشاورزی افزایش یافته و هزینه های تولید کاهش می یابد تاکید کرد: یکجا کشتی یا یکجا زراعی راهکاری نوین برای افزایش بازدهی زمین های کشاورزی است و با یکپارچه سازی زمین های کوچک و ایجاد مزارع بزرگتر استفاده از ماشین آلات کشاورزی، اجرای بهتر برنامه های کشت و تناوب زراعی و دسترسی آسان تر به خدمات فنی تسهیل می شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان تصریح کرد: در یکجا زراعی بدون بر هم زدن مرزهای زراعی، کشاورزان می توانند از تجربیات کشاورزانی که دارای مزارع بزرگ تر بوده استفاده کنند و به دانش فنی خود بیافزایند و با تبادل تجربه و دانش به توسعه‌ کشاورزی کمک کنند.

وی به اهمیت یکجاکشتی اشاره نموده و ادامه داد: افزایش بهره‌وری تولید با مدیریت آسان‌تر و استفاده از فناوری‌های مدرن ، کاهش هزینه‌های تولید با صرفه‌جویی در مصرف منابع و نهاده ها ، کاهش تکرار عملیات و هماهنگی در کاشت ، داشت و برداشت ، کاهش هدررفت منابع با مدیریت بهتر منابع آبی و جلوگیری از تخریب خاک، ارتقای اقتصادی و اجتماعی کشاورزان با افزایش قدرت چانه‌زنی و تعامل با بازارها و صنایع فرآوری ، کاهش مهاجرت روستایی و افزایش دسترسی به زیرساخت‌هایی مانند جاده، سیستم‌های آبیاری و انبار  و بالاخره حفظ و تقویت پایداری محیط‌زیست با کاهش تخریب منابع طبیعی و افزایش کارایی در کنترل آفات و بیماری‌ها از مزایای بی شمار یکجاکشتی است.

رحیم زاده با بیان اینکه یکجاکشتی پایه‌ای برای موفقیت طرح یکپارچه‌سازی اراضی زراعی است افزود: این فرآیند نه تنها تولید را افزایش داده و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، بلکه کشاورزی پایدار و اقتصادی‌تر را امکان‌پذیر می‌کند. اجرای این روش در کنار حمایت‌های دولتی و سیاست‌های تشویقی، می‌تواند نقش مهمی در توسعه بخش کشاورزی ایفا کند.

وی از کشاورزان استان به خصوص دیم کاران استان در خواست کرد، برای کسب اطلاعات بیشتر به مراکز جهاد کشاورزی منطقه خود مراجعه و نسبت به مشارکت در این طرح اقدام نمایند که یکی از راهکارهای نیل به کشاورزی پایدار است.

 

خبرنگار: مهسا رمضانی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید