عضو هیئتعلمی مؤسسه دیم:
مصرف بهینه کود ازته پایه، ضامن افزایش و پایداری تولید گندم در دیمزارها
آذربایجان شرقی- ایانا- عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات دیم کشور گفت: مصرف بهینه کود ازته پایه، ضامن افزایش و پایداری تولید گندم در دیمزارها است.
ولی فیضیاصل در خصوص مصرف بهینه کود ازته در دیمزارها گفت: براساس نتایج حاصل از میانگین بلندمدت آزمایشهای کودی در شرایط تحقیقاتی و مزارع کشاورزان از اوایل دهه ۷۰، مصرف بهینه کود ازته موجب افزایش حدود یک تن در هکتار عملکرد دانه گندم دیم در مقایسه با مزارع سنتی میشود.
وی با تأکید بر اهمیت تأمین نیتروژن در زمان کاشت در مناطق سرد، نیمه سرد و معتدل که شرایط اقلیمی متغیری دارند، اظهار کرد: در صورت رعایت توصیههای کودی مؤسسه تحقیقات دیم، در سالهای خشک و تر، میتوان به افزایش عملکرد و پایداری تولید گندم دیم دست یافت، به شرطی که سایر توصیههای بهزراعی و انتخاب ارقام مناسب نیز به دقت رعایت شوند.
عضو هیئتعلمی مؤسسه تحقیقات دیم استفاده از ۹۰ کیلوگرم در هکتار کود اوره به صورت جاگذاری در پاییز (به عنوان کود پایه) در مراحل اولیه رشد برای افزایش استقرار و ریشهزایی قویتر گیاه در طول فصل رشد و همچنین ۳۰ کیلوگرم در هکتار کود اوره بهعنوان کود سرک در اوایل بهار، همزمان با وقوع بارندگیهای مؤثر و متوالی (۲۵ تا ۳۰ میلیمتر بارندگی در دو تا سه روز متوالی) برای جذب حداکثری نیتروژن توسط گیاه و کاهش هدررفت کود را توصیه کرد.
فیضیاصل خاطرنشان کرد: کشاورزان دیمکار با اتخاذ یک راهبرد هوشمندانه در مصرف کود ازته در دیمزارها و بهرهگیری از این یافتههای علمی و اجرای دقیق توصیههای ارائه شده، ضمن افزایش چشمگیر عملکرد خود، با جلوگیری از مصرف دیرهنگام و بیش از حد کود سرک و کاهش هزینهها، به پایداری تولید و امنیت غذایی کشور کمک خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید