تولید ۹۰ درصد اسپرم مورد نیاز گاومیش‌های کشور در آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی- ایانا- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، از تولید ۱۳۵ هزار دز اسپرم در مرکز اصلاح نژاد شمالغرب و غرب کشور در روستای شیخ حسن شهرستان تبریز خبر داد.

تولید ۹۰ درصد اسپرم مورد نیاز گاومیش‌های کشور در آذربایجان شرقی

شهرام شفیعی در حاشیه بازدید از این مرکز با بیان اینکه مرکز اصلاح نژاد شمال‌غرب و غرب کشور نقش مهمی در تأمین اسپرم گاوی و گاومیش برای کشور دارد، گفت: مواد ژنتیکی تولید شده در این مرکز با اعمال یارانه برای هر دز در اختیار دامداران منطقه قرار می‌گیرد و این مرکز در اصلاح نژاد دام سنگین استان و کشور نقش بسزایی دارد. علاوه بر این، این ایستگاه به پایگاهی برای تولید اسپرم با کیفیت از گاومیش تبدیل شده و ۹۰ درصد اسپرم مورد نیاز گاومیش‌های کشور در آن تولید می‌شود. 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: این مرکز که در سال ۱۳۹۸، با پایان قرارداد مشارکتی شرکت نهاده‌های دامی جاهد، به بخش خصوصی (اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی صنعت دامپروران همگام کشور) واگذار شده است، متعهد شده سالانه ۱۱۰ هزار دز اسپرم تولید و با قیمت مصوب کمیته فنی معاونت بهبود تولیدات دامی استان به دامداران منطقه عرضه کند. 

وی با اشاره به افزایش تولید این مرکز تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، میزان تولید این مجموعه تا ۱۳ بهمن ماه سال جاری به ۱۳۵ هزار دز افزایش یافته است که با این روند، سهم مرکز در تأمین اسپرم کشور به ۱۰ درصد رسیده است. 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد این مجموعه سخن گفت و افزود: از نکات برجسته این مرکز، وجود نژادهای اصیل مانند هلشتاین، جرسی، سمینتال و شاروله است که به‌صورت کاملاً تخصصی در محیطی قرنطینه، مواد ژنتیکی با رعایت استانداردهای لازم تولید و توزیع می‌شوند. 

وی همچنین تأکید کرد: این مرکز توانسته ۹۰ درصد اسپرم گاومیش مورد نیاز کشور را تأمین کند که این امر نشان از عملکرد موفق آن در این حوزه دارد. 

شفیعی با اشاره به ارائه گزارشی از روند فعالیت ۵ سال گذشته این مرکز در جریان این بازدید اظهار کرد: تصمیم بر آن شد که طی روزهای آینده، بررسی‌های دقیق‌تری برای تمدید قرارداد شرکت انجام شود.

وی در پایان حمایت و توسعه چنین مراکزی را گامی مؤثر در بهبود بهره‌وری دامپروری و امنیت غذایی کشور دانست.

در این بازدید جواد آزاد مدیرعامل مرکز اصلاح نژاد دام منطقه شمالغرب و غرب کشور گزارشی از اقدامات صورت پذیرفته ارائه کرد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید