تولید 3 هزار و 500 تن قارچ خوراکی در آذربایجان شرقی
آذربایجان شرقی- ایانا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، از تولید 3 هزار و 500 تن قارچ خوراکی در سال گذشته در سطح استان خبر داد.
مسعود جعفرنژاد با اشاره به فعالیت 120 واحد تولید قارچ، شامل 10 واحد صنعتی و 110 واحد مشاغل خانگی، اعلام کرد: سطح زیر کشت سالانه قارچ در استان حدود 10 هکتار (104 هزار و 223 مترمربع) است و عملکرد هر مترمربع به طور متوسط 25 کیلوگرم برآورد میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: واحدهای صنعتی تولید قارچ در شهرستانهای جلفا (پردیس ارس)، بستانآباد (بهین قارچ، رویش گل، شعرباف)، هشترود (علی نوایی) و تبریز (طیبه شرقی، قارچ دادلی، بیوک هادی، دکتر شناسی و خسروشاهی) فعالیت دارند. همچنین، در سال 1403 یک واحد راکد در شهرستان بناب با ظرفیت 200 تن در سال فعال شده و به تولید بازگشته است.
وی به چالشهای پیش روی تولیدکنندگان مشاغل خانگی در این حوزه اشاره کرد و گفت: نبود واحد تولید کمپوست در استان، نبود حمایت مالی بانکها، بیثباتی قیمت مواد اولیه، همکاری دشوار تولیدکنندگان کمپوست با واحدهای کوچک و محاسبه هزینه انشعابات برق و گاز به صورت تجاری، از مهمترین مشکلات این بخش هستند.
جعفرنژاد همچنین به نبود تشکلهای حمایتی، نوسان قیمت بازار، نیاز به برق سه فاز، بالا بودن هزینه تجهیزات و نبود نقدینگی کافی برای تأمین مواد اولیه اشاره و بر لزوم برنامهریزی برای حل این مشکلات تأکید کرد و خواستار حمایت بیشتر نهادهای دولتی، به ویژه در زمینه تأمین تسهیلات مالی و تثبیت قیمتها شد.
دیدگاه تان را بنویسید