عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات دیم کشور:

پژوهشگر کشاورزی: حبوبات دیم به صورت جفت ردیف کشت شود

آذربایجان شرقی- ایانا- پژوهشگر کشاورزی و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، گفت: روش کاشت جفت ردیف حبوبات دیم، یک راهکار مؤثر برای کاهش هزینه‌های تولید، کاهش تلفات برداشت مکانیزه و بهبود کارایی در زراعت حبوبات دیم است.

پژوهشگر کشاورزی: حبوبات دیم به صورت جفت ردیف کشت شود

غلامرضا قهرمانیان با اشاره به کشت جفت ردیف، گفت: روش کاشت جفت ردیف حبوبات دیم، یک راهکار مؤثر برای کاهش هزینه‌های تولید، کاهش تلفات برداشت مکانیزه و بهبود کارایی در زراعت حبوبات دیم است. این روش می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا با کمترین هزینه و بیشترین بهره‌وری، محصولات خود را برداشت کنند.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، افزود: زراعت حبوبات، علی‌رغم اهمیت آن در تناوب با غلات، همواره با دو چالش اساسی وجین علف‌های هرز و برداشت دستی پرهزینه روبرو بوده است که روش کاشت جفت ردیف، راهکار مؤثر برای حل چالش‌هاست.

قهرمانیان در خصوص مزایای کاشت جفت ردیف افزود: با کاشت نخود به ‌صورت جفت ردیف و استفاده از مارکر در زمان کاشت، امکان ورود تراکتور برای کنترل مکانیزه علف‌های هرز فراهم می‌شود و در مناطق سردسیر، ارتفاع کم محصول باعث تلفات زیاد در برداشت مکانیزه می‌شود که استفاده از این روش با در هم تنیدن بوته‌ها، یک نوار یکنواخت از محصول ایجاد کرده که تلفات برداشت را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: کشاورزان با استفاده از روش نوین کاشت جفت ردیف در کشت حبوبات در دیم‌زارها، می‌توانند هزینه‌های تولید را با برداشت مکانیزه و کنترل علف‌های هرز کاهش دهند.

بخش ستادی موسسه تحقیقات دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد؛ این موسسه دارای پنج ایستگاه‌ اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار می‌رود.

ایستگاه تحقیقاتی «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید