یافته های علمی به سطح مزارع منتقل شود
آذربایجان شرقی-ایانا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: آخرین یافته های مراکز علمی و تحقیقاتی باید عملیاتی شده و به سطح مزارع منتقل شود.

شهرام شفیعی در جلسه شورای تحقیقات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در سال جاری بیش از 50 درصد کاهش بارندگی در استان داریم و طبق برنامه هفتم توسعه باید نهایت تلاش خود را برای افزایش بهرهوری آب در حوزه کشاورزی به کار ببریم و میزان مصرف آب را به هر طریق ممکن پایین بیاوریم.
وی با اشاره به کاهش منابع آبهای زیرزمینی در استان گفت: در برنامه هفتم توسعه باید سالانه 3 میلیارد مترمکعب آب مورد استفاده در حوزه کشاورزی کاهش پیدا کند و تا پایان برنامه هفتم 15 میلیارد مترمکعب آب در حوزه کشاورزی صرفه جویی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی باید نقش ویژهای در در افزایش بهرهوری مصرف آب در حوزه کشاورزی ایفا کند.
شفیعی افزود: افزایش بهرهوری آب در حوزه کشاورزی تنها با اتکا بر منابع دولتی امکان پذیر نیست و نیاز است تا بخش خصوصی در این زمینه مشارکت فعالی داشته باشد. تا پایان برنامه هفتم توسعه باید تا 90 درصد در تولید محصولات اساسی به خودکفائی برسیم و در کنار آن باید میزان مصرف آب را نیز طبق برنامه کاهش دهیم.
وی با اشاره به سنددار شدن 108 هزار فقره و 600 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گفت: آمار موجود در بخش کشاورزی باید دقیق و یکپارچه شده تا بتوان بر پایه آن برنامه ریزی منسجمی انجام داد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: یافته های مراکز تحقیقاتی باید از طریق مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان به عنوان بسته های اطلاع رسانی و دستورالعمل های کشاورزی به سطح مزرعه، کشاورزان و باغداران برسد تا بتوانیم از دستاوردهای علمی در حوزه افزایش عملکرد و بهره وری استفاده کنیم.ارزیابی مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهای استان نیز باید براساس عملکردی که رقم می زنند انجام شود.
شفیعی عنوان کرد: بخش خصوصی باید توانمندیها خود را افزایش دهد و بخش دولتی نیز باید از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده کند، چرا که بدون استفاده از این توانمندیها با محدودیتهای که بخش دولتی در حوزههای مختلف از قبیل منابع انسانی دارد نمیتوان به اهداف تعریف شده در برنامه هفتم توسعه در حوزه کشاورزی دست یافت.
وی ادامه داد: آخرین داده های علمی باید در اختیار بخش خصوصی نیز قرار گیرد تا با همکاری بخش خصوصی بتوانیم میزان بهره وری در حوزه کشاورزی را افزایش دهیم. البته دریافت خدمات فنی و مهندسی از بخش خصوصی باید به فرهنگ تبدیل شده و در این زمینه فرهنگ سازی انجام شود. تفویض نسخه نویسی و توزیع کود به بخش خصوصی نیز با هدف نزدیکتر شدن کشاورزان و بهره برداران با بخش خصوصی بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: با هدف تعامل هر چه بیشتر با مراکز علمی، دفتر مشترک دانشگاه تبریز و سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی را در سازمان راه اندازی کردیم که به عنوان دبیرخانه فعالیت داشته و چهار کارگروه آن از محققان و اساتید دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی و کارشناسان و مدیران سازمان تشکیل شده است که خروجی این کارگروهها در شورای تحقیقات سازمان ارجاع می شود تا همکاری بخش علمی تحقیقاتی و اجرایی هر چه بیشتر شکل گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید