رعایت دقیق امنیت زیستی در مرغداریها مهمترین روش مقابله با بیماری در صنعت دام و طیور است
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: رعایت دقیق امنیت زیستی در مرغداریها مهمترین روش مقابله با بیماری در صنعت دام و طیور است.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، منوچهر رحمانی در جلسه آموزشی و ترویجی بیماریهای تنفسی طیور که با محوریت بررسی و پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در اتاق جلسه مدیریت شهرستان ویژه مرند برگزار شد، ضمن بیان این مطلب و با اشاره به اینکه آموزش و ارتقاء دانش پرورش دهندگان از اهمیت خاصی برخوردار میباشد، ادامه داد: ارتقای سطح آگاهیهای عمومی پرورش دهندگان طیور از عوامل مخاطره انگیز بیماری، موجب حراست و محافظت از این سرمایه ملی شده و ارتقای سطح بهداشت عمومی و امنیت غذایی را به دنبال دارد.
وی رعایت دقیق امنیت زیستی در مرغداریها را مهمترین روش مقابله با بیماری در صنعت دام و طیور ادانسته و گفت: امنیت زیستی در حقیقت اجرای تدابیری است که خطرات شیوع و انتشار عوامل بیماری را کاهش میدهد که نیاز است که عموم مردم به ویژه پرورشدهندگان طیور دیدگاهها و رفتارها را برای کاهش خطرات در تمامی فعالیتهای مرتبط با طیور صنعتی پرندگان خانگی یا پرندگان وحشی و فراوردههای آنهاست رعایت کنند، به همین دلیل اجرای اقدامات امنیت زیستی در مرغداریها، موثرترین راه در پیشگیری از بروز بیماری ها می باشد.
رئیس دامپزشکی شهرستان مرند نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت موضوع حفظ صنعت طیور در مقابل بیماریها بخصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پرداخت و با اشاره به توانمندی این ویروس، گفت: رعایت اقدامات امنیت زیستی از سوی مرغداران بسیار ضروری بوده و مرغداران باید فرض را بر آن بگیرند که این ویروس آماده وارد شدن به واحد مرغداری می باشد و نسبت به ایجاد سد دفاعی محکم در مقابل آن همت گمارند.
رضامندی افزود: دامپزشکی وظیفه دارد هشدارهای لازم را به مرغداران جهت پیشگیری از شیوع بیماری ها و رعایت شرایط بیوسکیوریتی بدهد.
وی ضمن تاکید بر رعایت شرایط امنیت زیستی و قرنطینه ای در واحدهای مرغداری، اقداماتی همچون تعبیه دوش و تعویض لباس در ورودی مرغداری، استفاده از دستگاه کود خشک کن، حصارکشی واحدها و جداسازی انبارها، رعایت اصل ورود و خروج همزمان پرندگان، کنترل ورودی مرغداری، رعایت بهداشت و نظافت توسط افراد شاغل در محیط مرغداری، کنترل ورود و خروج تمام جانداران و اشیاء به داخل و خارج مرغداری و انجام شستشو و ضدعفونی، افراد یا وسائلی که بنا به ضرورت وارد مزرعه می شوند را به عنوان اقدام اساسی در پیشگیری از ورود بیماریها و ویروس به سالن مرغداری برشمرد.
دیدگاه تان را بنویسید