الگوهای مدیریت جهادی نیاز امروز و فردای کشور است
جهاد سازندگی در واقع دکترین جمهوری اسلامی در آبادانی کشور بود
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: نهاد انسان ساز، جهاد سازندگی با بی توجهی دولت وقت به هشدارهای رهبر انقلاب در ۲۱ سالگی جوان مرگ شد.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم با حضور در برنامه پیام جمعه با بیان اینکه الگوهای مدیریت جهادی نیاز امروز و فردای کشور است، گفت: ۲۷خرداد سال ۵۸ امام انقلاب برای تثبیت و تقویت آرمان ها و عینیت بخشی به شعارهای انقلاب فرمان تشکیل جهاد سازندگی را صادر کرد؛ فرمان مبارکی که برکات بی شماری و ماندگار انسانی، تربیتی، فرهنگی و عمرانی برای کشور و انقلاب داشت.
امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه اکنون رسم جهاد مهمتر از اسم جهاد است، اضافه کرد: تجربه گران سنگی که در دل و جان جهادگران به جاست؛ باید استخراج شده و الگوسازی شود.
وی با بیان اینکه سوگمندانه باید گفت این نهاد انسان ساز در سال ۷۹ و در ۲۱ سالگی جوان مرگ شد، گفت: دولت وقت به هشدارهای رهبر انقلاب توجهی نکرد و با انحلال این نهاد انقلابی به فرموده مقام معظم رهبری؛ خسارت بزرگ و ضرری متراکم را به کشور و نظام و انقلاب وارد کرد.
نماینده ولی فقیه در استان، جهاد سازندگی را برادر سپاه پاسداران انقلاب دانست و ادامه داد: شاید در عظمت خدمات انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس هیچ نهادی به دو نهاد جهاد سازندگی و سپاه نرسد، از نهادهای جوشیده از انقلاب که دوقلوی انقلاب بودند که مظهر ایمان انقلابی، روحیه و مدیریت جهادی و سازندگی و معنوی شدند.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه جهاد سازندگی الگوی تربیت مدیر انقلابی است، گفت: نوجوانان و جوانان نسل انقلاب طعم خوش خدمت به محرومان و عمران و سازندگی را در برنامه های جهاد سازندگی در روستاها یافتند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم گفت: در طول ۴۰ سال گذشته بسیاری از مدیران تراز اول نظام در سطوح عالی و در سطوح میانی از تربیت شدگان جهاد سازندگی هستند.
وی با بیان اینکه بررسی جدی در این عرصه نشان خواهد داد که جهاد سازندگی چه سهم عظیمی را در تربیت انقلاب و نیروهای انقلابی و جهادی نسل دوم انقلاب اسلامی ایفا کرده است، ادامه داد: حسن این نوع تربیت، تربیت در کار و تلاش و عمل بود؛ از نوجوانان نوپایی که در سنین ۱۴ و ۱۵ سالگی برای درو کردن گندم به روستاها می رفتند، تا جوانانی که جان بر کف در کوه، در کویر، در دل خطر اقصی نقاط تهدیدها، در کردستان و سیستان و بلوچستان رفتند و به شهادت رسیدند و دانش آموزانی که بعنوان سنگرسازان بی سنگر به میدان جنگ شتافتند و الگوهای عینی از تربیت عالی انسانی را جلوه گر ساختند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: این تربیت گری جهادی، به میدان عمران و جنگ محدود نشد، هر جا امداد اجتماعی و جای کار فرهنگی بود جهاد در آنجا حضور داشت و مجموعه الگویی و تاریخی روایت فتح، اثر جاودانه جهادگر شهید سیدمرتضی آوینی ره آورد گروه جهاد صداوسیما به حمایت جهاد سازندگی است.
امام جمعه تبریز ادامه داد: جهاد سازندگی الگوی عمران و آبادی جهادی از تابستان ۵۷ تا تابستان ۷۸ در یک دوره ۲۰ساله روستاهای ایران تبدیل به کارگاه بزرگ عمران و سازندگی شدند و در اولین فرصت از زیر ساخت های اولیه و ضروری بهرمند شد و این الگوی سازندگی جهاد سازندگی و جهادی مایه اعجاب دیگران شد.
حجت الاسلام والمسلمین با بیان اینکه جهاد سازندگی از این حیث، نگاه جهانیان را به قدرت انقلاب تغییر داد، اظهار داشت: میزان ساخت و سازهایی مانند راه، حمام، مدرسه، مسجد، کتابخانه، کانال آب، ورزشگاه و درمانگاه، تراز انقلاب را در جهان ارتقاء داد و مسیر نوینی را برای پیشرفت و توسعه جهانیان ترسیم کرد که اگر بروز رسانی می شد امروز گره گشای بسیاری از مشکلات ما در عرصه اقتصادی و اجتماعی بود.
وی خاطرنشان کرد: جهادگران در دوران دفاع مقدس همیشه پیشقدم بودند و حتی از رزمندگان جلوتر بودند، سنگر و خاک ریز درست می کردند و جاده می زدند؛ حکایت رزم آوران و جهادگران جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس قصه جداگانه دارد.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه از نزدیک شاهد خدمات جهاد سازندگی جهادگران آذربایجانی در مناطق عملیاتی بودم، گفت: از مظلومیت، گمنامی، پرکاری و خلاقیت انقلابی و ابتکار جهادی، جهادگران در جنگ باید ۱۰۰ جلد کتاب و ۱۰ ها فیلم و مستند فاخر ساخته شود.
امام جمعه تبریز گفت: حکایت بدن های آبکش شده در پشت دستگاه های مهندسی و ساختن جان پناه برای رزمندگان در عملیات های مختلف یک الگوی تمار عیار عینی و شگفت آور از ایثار و جهاد و شهادت طلبی سلحشورانه است.
وی با بیان اینکه البته هنر جهادگران در حرکت خلاقانه به سمت و سوی خودکفایی و استقلال هم ستودنی است و تجربه بی بیدل را فراروی نسل امروز و آینده قرار می دهد، تاکید کرد: بدون تردید این بخش از جهادگران سازندگی و جهادشان طلایی ترین بخش است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با اشاره به اینکه جهاد سازندگی در واقع دکترین جمهوری اسلامی در آبادانی کشور بود، گفت: کار تحقیقی و پژوهشی میدانی و گسترده ای لازم است که مولفه های حرکت و مدیریت در جهادسازندگی در ۲ دهه فعالیت درخشان آن بر صفحه کاغذ بیاید و جستجوگرانه گزاره های راهبردی و اصلی در تربیت نیروی جهادی، تعمیق روحیه جهادی، گسترش فرهنگ جهادی، استخراج و پیاده سازی و ساختار بندی ارائه شود.
نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: محصول این کار دکترین نظام اسلامی در عمران و آبادی و سازندگی در گام دوم انقلاب خواهد شد، کاری که چندان توجهی به آن نشده است.
امام جمعه تبریز جهاد سازندگی را الگوی بسیج سازندگی دانست و خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در سال های گذشته زمانی که جهاد با وزارت جهاد کشاوری ادغام شد؛ برای حفظ عنوان جهاد دستور تشکیل بسیج سازندگی به سپاه پاسداران را صادر فرمودند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با بیان اینکه بدون تردید بسیج سازندگی نمونه کلان و روزآمد جهادسازندگی و گروه های جهادی است، گفت: بسیج سازندگی قطعات خرد و تکثیر شده ای است از جهاد در دو دهه اول انقلاب و برکات امروز جریان زلال بسیج سازندگی در سپاه و گروه های جهادی یادآور همان روحیه، فرهنگ و همان مدیریت سبکبال و کم معونه و سرشار از معونه های مادی و معنوی است.
وی با تاکید بر اینکه با جهاد سازندگی پیام انقلاب به عمق روستاها و اقصی نقاط کشور رفت، گفت: با جهادسازندگی رایحه خدمت جهادی در فضای کشور پیچید، پیام انسانی و اسلامی انقلاب در میان مردم محروم عمق یافت، خدمت مجاهدانه بدون مزر، در سوریه در لبنان در آفریقا معنا یافت، اردوهای جهادی و تربیتی و تشکیلاتی در چارچوب نگاه انقلابی شکل گرفت، امنیت نرم، سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی در جای جای میهن عزیزمان تثبیت و تقویت شد، فرهنگ انقلابی، کار فرهنگی، کار جهادی، فرهنگ کتاب خوانی، با کتابخانه های روستایی توسط جهادسازندگی رشد یافت، هنر و ادبیات انقلاب با جهادگران فرهنگی این نهاد مقدس به روستاها و مناطق محروم رفت و نیروهای بزرگی تربیت کرد و سرانجام اینکه جهاد سازندگی الگوی بدیع و نو در حکمرانی الهی و خدمتگزارانه به خلق خدا و ترکیبی بی بدیل از مدیریت انقلابی و مدیریت نهاد ایمانی، روزآمد و پیشتاز رو ارائه کرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی تاکید کرد: اگر بجای تصمیم عجولانه و مبهم آن سال، جهاد سازندگی به وزارت خانه تبدیل نمی شد و با ادغام آن انبوهی از تجربه های راهبردی محو نمی شد، و به جای آن به اصلاح و ترمیم آسیب ها و تقویت قوت ها پرداخته میشد، قطعاً وضعیت کشاورزی و باغداری، دامداری، منابع طبیعی و محیط زیست، وضعیت دیگری داشت.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه اکنون ممکن است دیگر احیای آن نهاد به هر جهت ممکن نباشد، گفت: این موضوع البته در جای خودش جای بررسی دارد، اما اسناد برجا مانده و مهمتر از آن انسان های مخلص و گمنام و بازماندگان جهاد سازندگی در دهه ۶۰ و ۷۰ هنوز در میان ما هستند و می شود از سینه ستبر آنان و خاطرات و تجربیات متنوع آنان گوهرهای ناب مدیریت جهادی را درآورد.
دیدگاه تان را بنویسید