عید قربان به معنای بازگشت انسان به مقام تقرب الهی است
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: عید قربان، تجدید خاطره عشق و ایثار و یادآور فداکاری و ایثار در راه رضای معبود و تسلیم در برابر حق تعالی است.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین مجید نجفی در شورای مدیران حوزه نمایندگی ولی فقیه، ضمن تبریک عید سعید قربان و بیان این مطلب افزود: روز دهم ماه ذی الحجه مصادف با عید قربان از بزرگترین عیدهای مسلمانان است که یادآور فداکاری و ایثار ابراهیم در راه رضای معبود و تسلیم و ایمان اسماعیل در قربانگاه عشق است.
وی ادامه داد: عید قربان به معنای بازگشت انسان به مقام تقرب الهی است که این مقام در سایه مبارزه با هواهای نفسانی و در پرتو تهذیب خودسازی و بهره گیری از فرصت های ناب به دست می آید.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: ذبح قربانی برای تقرب به پروردگار، از زمان حضرت آدم (ع) شروع شد وقتی که 2 فرزندش؛ هابیل و قابیل، مقداری گندم را به عنوان قربانی به بارگاه خداوند تقدیم کردند در قرآن مجید این واقعه تاریخی بازگو شده و آمده است: وقتی که [هابیل و قابیل] قربانی تقدیم کردند، از یکی (هابیل) پذیرفته شد و از دیگری (قابیل) پذیرفته نشد( مائده: 27).
حجت الاسلام والمسلمین نجفی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: در اسلام، قربانی کردن، از سنت های الهی در حج است که موجب تقرب به خداوند می شود. در زمان جاهلیت، قربانی کردن مرسوم بود، ولی قربانی آنها نیز مانند لبیک و نمازشان آمیخته به شرک و کفر بود شیوه آنها هنگام قربانی کردن آن بود که کعبه را به خون قربانی می آلودند و قسمتی از گوشت آن را بر خانه کعبه می آویختند تا خداوند آن را بپذیرد.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص آداب قربانی اظهار کرد: از انس بن مالک روایت شده است: «هنگامی که پیامبر اکرم (ص) به مدینه آمدند، مردم مدینه در دو روز خاص به شادی و تفریح مشغول می شدند و آن دو روز را جشن می گرفتند. پیامبر به آنان فرمود: «خداوند به جای آن دو روز، دو روز بهتر برای شما قرار داده است؛ روز عید فطر و روز عید قربان. جبیر بن نضیر روایت می کند: هنگامی که اصحاب رسول خدا (ص) در روز عید همدیگر را دیدار می کردند، به یکدیگر می گفتند: تَقَبَّلَ اللهُ مِنّا و مِنْک؛ خداوند از ما و شما قبول کند.
حجت الاسلام والمسلمین نجفی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به اعمال عید قربان، گفت: نماز عید 2 رکعت است که در زمان غیبت مستحب است که به شیوه مخصوصی که در رساله های عملیه وارد شده است خوانده می شود و پیامبر خدا (ص) بر خواندن آن بسیار تأکید کرده است و در کنارآن غسل این روز و برخی اعمال و اذکار وارد شده است.
دیدگاه تان را بنویسید