کاهش 40 درصدی مصرف آب با تغییر نوع آبیاری از حالت سنتی به سیستمهای نوین آبیاری
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: با تغییر نوع آبیاری از حالت سنتی به سیستم های نوین آبیاری می توان تا 40 درصد مصرف آب را کاهش داد.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، یوسف غفارزاده در جلسه مشترک مدیران ارشد آب منطقهای و سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی به بیان سیاستهای کلی شرکت در خصوص اصلاح و تعدیل پروانه های چاههای مجاز کشاورزی با هدف رسیدن به میزان واقعی آب قابل برنامه ریزی از منابع آب زیرزمینی استان پرداخت و افزود: اصلاح و تعدیل پروانه های چاههای مجاز کشاورزی با اولویت انجام عملیات اصلاح پروانه ها در گام اول شروع شده وبه صورت گام به گام و تدریجی اجرا خواهد شد.
وی افزود: در صورت لزوم، تعدیل پروانه ها بعد از اصلاح در برخی محدوده های مطالعاتی که غیر از تعدیل چاره دیگری برای رسیدن به آب قابل برنامه ریزی از منابع آب زیرزمینی وجود ندارد، اجرا خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به ضرورت هماهنگی بین جهادکشاورزی و شرکت آب منطقه ای اظهار داشت: با توجه به وابستگی متقابل آب و خاک، اصلاح و تعدیل پروانه چاههای مجاز کشاورزی کمک خواهد کرد تا بتوانیم در جهت توسعه پایدار آب و خاک استان قدم برداریم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه نشست سطحی نامتعارف برخی دشت ها در استان باعث ایجاد نگرانی در کاهش آب های زیرزمینی شده است گفت: آب برای کشاورزان و اراضی کشاورزی است و اگر مدیریت مناسبی در مصرف آب انجام نشود، با کمبود آب مواجه خواهیم شد، بنابراین در جلسات مشترک بین آب منطقه ای و جهاد کشاورزی اختیارات به مهندس اکبر فتحی واگذار گردیده تا با درایت خود مصرف آب در بخش کشاورزی را مدیریت کنند.
وی افزود: در طول سالهای گذشته دیدگاه های مدیران جهاد کشاورزی و آب منطقه ای در ارتباط با مصرف آب در بخش کشاورزی نزدیک بود اما امروز دیدگاه ها و نگرانی ها یکی است و این نزدیک ترین ارتباط بین دو دستگاه دولتی است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان با تاکید بر اینکه حدود 80 درصد آب در بخش کشاورزی استفاده می شود گفت: باید کشاورزان با درک این موضوع نسبت به صرفه جویی در مصرف آب بیشتر تلاش کنند و مدیران نیز با استفاده از رویکردها و تصمیمات مناسب میزان مصرف آب را مدیریت کنند.
غفارزاده با بیان اینکه امروز باید با کاهش مصرف آب میزان بهره وری در زمین های کشاورزی افزایش پیدا کند و این می تواند به دست کارشناسان و مدیران بخش کشاورزی میسر شود گفت: با تغییر نوع آبیاری از حالت سنتی به سیستم های نوین آبیاری می توان تا 40 درصد مصرف آب را کاهش داد و این در حالی است که میزان محصول و کیفیت آن کاهش نخواهد یافت.
وی افزود: برخی مسائل حقوقی در بخش آب بری و مالکیت زمین باعث ایجاد مشکلات شده و زمانبر است اما در ماده 27 و 28 دستورالعمل اجرایی قانون توزیع عادلانه آب، به این مطلب اشاره شده که بالاترین مقام در جلسات یا کمیسیون، با تدبیر و علم خود می تواند برای موضاعات خاص و در سطح کلان تصمیم گیری کرده و موضوعی را تایید یا رد کند که طبق این قانون می توان حق آب بری برای افرادی که مورد تایید جهاد کشاورزی باشد، بدون نیاز به جلسات حقوقی و قضایی صادر کرد.
وی هدف از تغییر ، اصلاح شیوه مصرف آب ، تعدیل و حذف چاه های غیرمجاز آب در بخش کشاورزی را استفاده از آب های زیرزمینی در حد ظرفیت این آب ها عنوان کرد و گفت: مدیریت آب های زیر زمینی با توجه به اینکه قابل مشاهده نیست، سختی های خاصی دارد و بعد از نشست زمین معلوم می شود که آب خالی شده یا کاهش یافته است، بنابراین بهترین رویکرد پیشگیری است و باید با برنامه ریزی و اجرای دقیق این برنامه ها به تدریج به اهداف رسید و از مصرف آب بی رویه و روش های سنتی جلوگیری شود.
دیدگاه تان را بنویسید