رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت:
تنها ۲۰ درصد جامعه عشایری فارغ التحصیل میشوند
رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: یکی از معضلات جامعه عشایری این است که ورودی مدارس این قشر بالای ۹۰ درصد است اما میزان خروجی و فارغ التحصیلی دانش آموزان تنها ۲۰ درصد را شامل میشود که نشان میدهد، بازماندگان تحصیلی در این جامعه زیاد است.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان آذربایجان شرقی، شاهپور علائی مقدم در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز اظهار کرد: در راستای بهبود این وضعیت، مجلس شورای اسلامی برای تجهیز و نوسازی و استقرار کانکس و سایر امکانات لازم برای تحصیل، حدود سه روز قبل تفاهم نامهای امضا کرده تا نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان برای مدارس عشایری کشور سرمایه گذاری شود.
وی با بیان اینکه بحث خشکسالی در سالجاری بسیار مهم است، افزود: امسال میانگین بارش کشور معادل ۱۵۰ میلی متر است که در ۵۳ سال اخیر کمترین میزان بارش را نشان میدهد و ۴۲ درصد نسبت به بلندمدت کاهش دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید کمک کنیم تا عشایر این وضعیت را رد کنند، گفت: در این راستا ۸۰۰ میلیارد تومان از سوی مدیریت بحران، ۴۰۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات کم بهره برای تامین علوفه، ۲۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی و ۲۰۰ میلیارد تومان برای کمک به تامین بخشی از نهادهها تصویب شده است.
علائی مقدم افزود: همچنین امسال برای اولین بار خرید تضمینی دام سبک عشایری تصویب شده که به زودی ابلاغ خواهد شد.
وی در ادامه اظهار کرد: بسیار خوشحال هستیم که در مجلس یک هم افزایی خوبی برای پشتیبانی از گروه اجتماعی هدف سوم جامعه یا همان عشایر وجود دارد.
وی افزود: در دوره گذشته و دوره کنونی مجلس شورای اسلامی، در بحث قانون گذاری و ایجاد ظرفیتهای خوب قانونی برای عشایر اتفاقات خوبی افتاده است برای توسعه و تحول و خدمت کردن بایستی اول ظرفیت قانونی خوبی باشد که به همین دلیل نیز فراکسیونی در مجلس تحت عنوان فراکسیون امور عشایر ایجاد شده است.
رئیس سازمان امور عشایر کشور با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه، ظرفیت خاصی برای عشایر وجود نداشت و فقط یکبار از این گروه در بحث بیمه اجتماعی روستایی و عشایری نام برده شده بود، گفت: با پیشنهاداتی که به مجلس برده شد، در برنامه ششم توسعه، ۱۷ بار نام عشایر آورده شده که با ایجاد این ظرفیت قانونی در راستای ارتقای معیشت و اجتماعی از جمله تامین زیرساختها، جاده، راهها و ... تحولی بزرگ ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: در مجلس جدید انقلابی، در بودجه ۱۴۰۰ تحولی عظیم برای توجه به عشایر که در امنیت غذایی، توسعه پایدار و حفظ محیط زیست زندگی مشقت بار را برای خود پذیرفتند، ایجاد شده است.
وی افزود: بر این اساس و برای ارتقای شاخصهای برخورداری از آب، رقم ۲۶۲۰ میلیارد تومان در حوزه آبرسانی به روستاها و عشایر مصوب شده که با احتساب ۲۰ درصد آن برای عشایر، نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژههای آب عشایر اختصاص یافته است.
دیدگاه تان را بنویسید