Iranian Agriculture News Agency

در سال زراعی ۹۸-۹۹ پرداخت شد؛

640 میلیارد غرامت به ۸۰ هزار بهره بردار زیان دیده آذربایجان شرقی

اعلام شیوه های ثبت خسارت توسط بهره برداران تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی

مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: بهره برداران تحت پوشش می‌توانند با شماره گیری کد دستوری *۶۶۵۵*۶۴۰۰۹# و یا ثبت درخواست از طریق پرتال مشتریان سامانه www.cs.sabka.ir نسبت به اعلام خسارت خود اقدام کنند.

 640  میلیارد غرامت  به ۸۰ هزار بهره بردار زیان دیده آذربایجان شرقی

 به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، علی تبریزی مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان آذربایجان شرقی  در جلسه کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و سایر مخاطرات بخش کشاورزی استان در خصوص سطح بیمه محصولات کشاورزی استان در سال زراعی جاری (تا هشتم خردادماه)، گفت: در بخش آبزیان، بیش از ۱.۵ میلیون قطعه آبزی، در بخش دامی ۲۲۳ هزار و ۱۸۲ راس دام، در بخش طیور ۲۴ میلیون و ۶۴۵ هزار و ۳۵۱ قطعه، در بخش محصولات باغی ۲۱ هزار هکتار و محصولاات زراعی ۲۰۹ هزار هکتار بیمه شده‌اند.

وی ادامه داد: در سال زراعی جاری هم‌چنین بالغ بر ۷۷ هزار و ۹۷ عدد بیمه نامه در بخش کشاورزی استان تدوین شده است که بخش محصولات باغی با ۳۷ هزار و ۵۱۴ بیمه نامه و بخش محصولات زراعی با ۲۵ هزار و ۸۵۰ بیمه نامه بیشترین سهم را در این حوزه دارند.

وی متذکر شد: یکی از مشکلاتی که بخش کشاورزی استان در حوزه بیمه دارد، پایین بودن قطعات باغی است به طوری که میانگین باغات بیمه شده استان در محاسبه با تعداد بیمه نامه‌ها به ۰.۶ هکتار می‌رسد که بسیار رقم پایینی است و نشان می‌دهد که مساحت باغات استان در حد استاندارد و اقتصادی نیست.

 تبریزی افزود: حق بیمه سهم بیمه گذاران بخش کشاورزی استان نیز تاکنون بالغ بر ۳۴ میلیارد و ۷۵۲ میلیون تومان محاسبه شده است.

وی متذکر شد: میزان غرامت پرداختی در سال زراعی ۹۸-۹۹ به ۸۰ هزار و ۱۲۸ بهره بردار زیان دیده استان، در مجموع بیش از ۶۴ میلیارد تومان است؛ هم‌چنین تعداد ۱۹ هزار و ۴۰۱ مورد خسارت دیگر نیز در دست بررسی قرار دارد.

وی با اشاره به طرح جهش تولید در سطح استان و بیمه بهره برداران توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، گفت: در راستای این طرح، بیش از ۱۰۸ هزار هکتار از اراضی گندم دیم، ۲۵ هزار و ۷۴۲ هکتار اراضی جو دیم، ۳۸۸۲ هکتار اراضی نخود دیم بهاره، ۲۳۷۳ هکتار اراضی نخود دیم پاییزه و سایر اراضی عدس، گلرنگ و ماش بیمه شده‌اند.

مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان در خصوص نحوه تعیین خسارت نیز گفت: در خسارات عمومی معمولاً دستگاه اجرایی به صندوق بیمه کشاورزی خسارت مربوطه را اعلام می‌کند و گروهی از کارشناسان جهت بررسی و رد یا تایید آن به منطقه اعزام می‌شوند در خسارات شخصی و خصوصی نیز بهره بردار اقدام به درخواست غرامت کرده و سپس در صورت تایید کارشناسان، درخواست مربوطه تبدیل به مجوز می‌شود.

وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی و محدودیت‌های موجود برای تردد افراد، بهره برداران خسارت دیده و تحت پوشش بیمه می‌توانند به چهار طریق، خسارت خود را اعلام کنند در این راستا در صورت وقوع خسارت در واحد تحت پوشش بیمه کشاورزی، بایستی درخواست ثبت خسارت را ظرف مدت معین حداکثر هفت روز برای محصولات باغی و زراعی و ۲۴ ساعت برای دام و طیور انجام دهند تا موارد فوق قابل ارزیابی و برآورد خسارت باشد.

وی ادامه داد: بهره برداران تحت پوشش می‌توانند با شماره گیری کد دستوری *۶۶۵۵*۶۴۰۰۹#  و یا ثبت درخواست از طریق پرتال مشتریان سامانه www.cs.sabka.ir نسبت به اعلام خسارت خود اقدام کنند؛ هم‌چنین این افراد می‌توانند درخواست کتبی خود را به دفتر نمایندگی بیمه کشاورزی منطقه خود و یا شعبه بانک کشاورزی محل تحویل دهند.

 تبریزی متذکر شد: اکنون تعداد ۴۶۵۰ پرونده مربوط به ۱۲ نوع محصولات باغی در ۱۶ شعبه صندوق بیمه کشاورزی استان و هم‌چنین ۶۴۷۰ فقره پرونده در خصوص هفت نوع محصول زراعی خسارت دیده استان در حال بررسی و ارزیابی هستند.

 

 

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید