Iranian Agriculture News Agency

رحیم زاده در گفتگوی اختصاصی با ایانا خبر داد:

کشت کنجد ناشکوفا برای نخستین بار در استان آذربایجان شرقی

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از کشت کنجد ناشکوفا برای نخستین بار در استان آذربایجان شرقی خبر داد.

کشت کنجد ناشکوفا برای نخستین بار در استان آذربایجان شرقی

 جلال رحیم زاده در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با اعلام این مطلب گفت: با توجه به اینکه طرح توسعه کشت دانه های روغنی چند سالی است در استان کلید خورده و تولید محصولات روغنی از اهمیت زیادی در چرخه امنیت غذایی دارد و نظر به اینکه کشت محصول کنجد در شهرستانهای نیمه معتدل استان در الگوی کشت به مساحت 450 هکتار قرار داشت ولی از ارقام محلی و کنجد سیاه استفاده و تولید می شد امسال برای اولین بار در سطح 3 هکتارتوده ژنوتیپی جدید، تیپ مقاوم به ریزش  اصطلاحاً ناشکوفا(سفید) در راستای اصلاحات به نژادی در شهرستان خداآفرین معرفی و کشت گردید.

وی افزود: این رقم جزو تیپ های ناشکوفای کنجد می باشد به این مفهوم که برعکس ارقام محلی، کپسولهای روی بوته ها باز نمی شود و پس از رسیدگی کامل مزرعه امکان برداشت ماشینی با کمباین وجود دارد در حالیکه ارقام محلی قبل از رسیدگی بوته ها بایستی مزرعه برداشت گردد و یک مرحله نیز خشک شود تا اینکه بعداً خرمنکوبی شده و محصول به دست آید. بنابراین هزینه های برداشت هم در این تیپ تا 50 - 60 درصد پایین می آید و محصول یکجا به دست آمده و از هر گزندی در امان خواهد بود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه از نظر عملکرد و تولید تقریباً با ارقام محلی همتراز با کمی تمایل به بالا می باشد (1000 کیلو در هکتار)، ضمن اینکه قیمت بازاری محصول کنجد سفید نسبت به ارقام محلی(سیاه) تا حدودی بالاتر می باشد ادامه داد: با این توضیحات کاملاً مقرون به صرفه است که این تیپ جایگزین ارقام محلی شود و امیدواریم با تلاش همکاران در شهرستانهای نیمه معتدل استان کشاورزان تلاشگر تمایل مثبتی به این موضوع نشان دهند تا نتایج بهتری حاصل گردد.

گفتنی است گیاه کنجد با نام علمی L.Sesamum indcum از جمله گیاهان بومی ایران است که از قرنها پیش در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشور کشت می‌شده و دارای نیاز آبی کم، گرمادوست و همچنین مقاومت زیادی به خشکی و گرما دارد و از جمله مزایای کنجد می‌توان به اهمیت فراوان این محصول در توسعه کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک به عنوان یک کشت تابستانه، زراعت دوم در تناوب با غلات و نباتات جالیزی و اهمیت بسزایی در توسعه کشاورزی پایدار دارد.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید