۳۳۰ هزار تن سیب صنعتی در آذربایجانغربی فرآوری شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۳۳۰ هزار تن سیب صنعتی و درجه ۳ از آغاز فصل برداشت تاکنون توسط کارخانهها در استان خریداری و فرآوری شده است.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، خسرو شهبازی در گفتوگو با مجری برنامه اکینچی لر از صدا و سیمای مرکز استان، با اشاره به فعالیت ۳۵ واحد فرآوری و تولید کنسانتره میوه در استان، افزود: سیب پادرختی که در گذشته برای استان یک معضل بود با انجام فرایندهای تکمیلی به یک محصول با ارزش صادراتی تبدیل شده و آماده صادرات به بازارهای هدف است.
وی با بیان اینکه آذربایجانغربی قطب تولید سیب در کشور است، اضافه کرد: از چهار میلیون تن سیب درختی تولیدی کشور، یک تا ۱.۵ میلیون تن توسط کشاورزان این منطقه تولید میشود.
وی با اشاره به تهیه نقشه جامع سیب آذربایجان غربی، توضیح داد: در زمینه صادرات سیب نیز ۵۲ واحد سورت و بستهبندی با سیستمهای مکانیزه در طی دو سال اخیر راهاندازی کردیم و ۲۸۰ هزار تن در سال ظرفیت سورت و بستهبندی استان است که انجام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: درصدد برندسازی برای سیب استان در راستای توسعه صادرات و یافتن بازارهای جدید خارجی هستیم.
شهبازی گفت: تغذیه گیاهی، اصلاح باغاتی که باروری آنها کم شده و برنامهریزی برای فرآوری بهتر سیب صنعتی درجه ۳ که شامل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن است، از جمله برنامه ریزیهای ما در استان به شمار میرود.
وی با بیان اینکه راهاندازی کارگاههای چیپس سیب نیز در دستور کار است، بیان کرد: این موضوع در راستای اشتغالزایی و فرآوری این میوه و همچنین صادرات به بازارهای هدف پیگیری میشود.
وی اضافه کرد: پیش از راهاندازی واحدهای سورت و بستهبندی مکانیزه، سیب درختی صادراتی استان بعد از رسیدن به کشور مقصد دوباره بستهبندی و سورت میشد و از کیفیت محصول کاسته میشد که این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی خاطرنشان کرد: هماکنون سیب درختی استان سایزبندی شده و با وزن بندی خود به کشورهایی مثل روسیه، پاکستان، هندوستان، عربستان و ازبکستان و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید