رتبه نخست عشایر آذربایجانغربی در تولید شیر و صنایع دستی کشور/ وجود ۲۰ هزار خانوار عشایری در استان
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی گفت: عشایر استان در تولید شیر و صنایع دستی دارای رتبه اول کشوری هستند.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، علی ناجی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، با اشاره به نامگذاری ۱۵ مهرماه در تقویم کشور بنام روز ملی روستا و عشایر افزود : با توجه به ظرفیتهای خوب تولید محصولات عشایری استان، آذربایجانغربی جزو ۳ یا ۴ استان عشایر نشین در کشور است.
ناجی افزود: از دو میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار عرصه مرتعی، یک میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار قلمرو عشایری استان است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت عشایری استان حدود ۲۰ هزار خانوار است، بیان کرد: عشایر استان با ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه در تمامی شهرستانها به جز تکاب پراکنده هستند.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۲ میلیون راس واحد دامی در اختیار عشایر استان است، افزود: عشایر استان سالانه با تولید ۵۰ هزار تن شیر رتبه یک کشوری و با تولید ۱۵ هزار تن گوشت قرمز، رتبه۳ جایگاه کشوری را دارد.
مدیرکل امور عشایر استان با اشاره به اینکه ۲۵ درصد نیازهای پروتینی استان را عشایر استان تولید می کنند، افزود: رتبه اول تولیدات صنایع دستی در کشور مختص عشایر استان است.
ناجی با اشاره به وجود ۲ قطب ییلاقی چالدران و شاهین دژ در استان و ۳۳۶ قشلاق عشایری اظهار کرد: همچنین عشایر استان از قسمت اعظم ییلاقات سهند در آذربایجان شرقی نیز برای کوچ استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه هزار کیلومتر ایل راه عشایری در استان داریم، گفت: امسال بیش از ۶۴۰ کیلومتر ایل راه مرمت، بازسازی و احداث شده است.
ناجی با بیان اینکه عمده خدماتی که به عشایر ارائه می شود رایگان است، گفت: ارائه پنلهای خورشیدی، تامین آب و ایل راه از جمله خدماتی است که به عشایر ارائه میشود.
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی با بیان اینکه عمدتا عشایر استان در مناطق صعب العبور واقع شدند و از محرومیتهای مزمن رنج می برند،افزود: با توجه به اینکه سازمان عشایری کشور به تنهایی همه نیازهای این قشر را نمیتواند برآورده کند لذا به همه دستگاهها وظیفه ای تعیین شده تا بودجه لازم برای ارتقای شاخصهای برخورداری عشایر تصویب و اجرا کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه رفع نیازهای جامعه عشایری فرابخشی است، لذا اداره کل همواره نیازهای جامعه عشایری را احصا و به دستگاههای اجرایی اعلام می شود.
ناجی با بیان اینکه علاوه بر اینکه عشایر طبقه موثر، پر تلاش و دارای استقلال در نظام اقتصادی و تولیدی هستند،همچنین در کنار مرزبانان در تامین امنیت نقشی بی بدیلی دارند، اظهار کرد: در واقع هر چادر عشایری یک کارگاه تولیدی و یک دژ مرزبانی محسوب می شود.
وی با اشاره به برنامههای اداره کل عشایر به مناسبت روز ملی روستا و عشایر گفت: برگزاری مسابقات بومی و محلی و دایر نمودن نمایشگاه عرضه محصولات تولیدی عشایر در استان بخشی از این برنامههاست.
خبرنگار: هومن مویدزاده
دیدگاه تان را بنویسید