تداوم کشت محصولات کمآببر در آذربایجانغربی/ برداشت سنجد آغاز شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: همزمان با آغاز فصل پاییز، برداشت سنجد از سطح باغ ها و حاشیه زمین های زراعی استان آغاز شده که پیشبینی میشود امسال حدود 40 تن سنجد از سطح باغات استان برداشت شود.
به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، علی دیانتی بیان کرد: درخت سنجد در باغ ها و حاشیه زمین های زراعی به عنوان بادشکن کشت می شود و میوه آن به علت فواید فراوان درمانی، خواهان زیادی دارد.
وی با بیان اینکه درخت سنجد در برابر شوری خاک و کم آبی مقاومت زیادی دارد، افزود: عملکرد تولید این میوه در هر هکتار دو هزار کیلوگرم است و در مجموع حدود ۱۷ هکتار مساحت باغات سنجد استان است.
دیانتی خاطرنشان کرد: میوه سنجد در چهار نوع عنابی، پائیزی، سفید و سیاه در استان کشت میشود و برداشت میوه سنجد از اوایل نیمه دوم شهریورماه آغاز و تا پایان مهرماه ادامه مییابد.
سنجد بهعنوان یک میوه دارویی موثر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، به ویژه استفاده از آرد آن بدون جدا کردن پوست و هسته در درمان لثه و دندان، آرتروز، پوکی استخوان، جلوگیری از خون ریزی داخلی معده، دردهای روماتیسمی و مفصلی، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش نقش بسزایی دارد و امروزه از آن در صنعت تولید لوازم آرایشی هم استفاه میشود.
میوه سنجد بهعنوان یکی از سین های سفره هفت سین عید نوروز از زمان های قدیم در سبد غذایی مردم استان وجود داشته و در فصل زمستان به همراه کشمش، گردو و تخم آفتابگردان آجیلی از جمله تنقلات مردم آذربایجان غربی به شمار میرود.
خبرنگار: هومن مویدزاده
دیدگاه تان را بنویسید