کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
آذربایجان غربی-ایانا-هشتمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی (سنجش پایش و مدیریت خاک) همزمان با روز جهانی خاک و بیمه در آذربایجان غربی برگزار شد.
خسرو شهبازی با گرامیداشت روز جهانی خاک و بیمه بیان کرد: هدف اصلی از برگزاری این کاروان ترویجی تببین اهمیت خاک در تامین امنیت غذایی جامعه است.
شهبازی یادآور شد: امیدواریم با همکاری و مشارکت همه، فرهنگ حفاظت از خاک در جامعه نهادینه شود و به ارتقای بهرهوری کشاورزی کمک کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی همچنین هدف از برگزاری کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی در استان را سنجش، پایش و مدیریت خاک دانست و گفت: به دلیل تضمین امنیت غذایی حفاظت از خاک هم از نظر علمی و هم از منظر آیات و روایات قرآنی اهمیت ویژهای دارد.
شهبازی با اشاره به تغییرات کره زمین در نتیجه افزایش جمعیت، افزایش گازهای گلخانهای و نیز افزایش گرمای زمین، عنوان کرد: ادامه این روند در صورت بی توجهی به حفظ و مراقبت منابع انرژی از جمله آب و به ویژه خاک کشاورزی با چالشهای جدی مواجه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی خشکسالیهای اخیر اشاره و اضافه کرد: این دلایل موجب شده چرخه حیات امروز دچار مشکل شود و متاسفانه هماکنون فرسایش خاک در کشور و استان ما رقم بالایی است که با همکاری کشاورزان و بدنه علمی و دانشگاهی راهکارهای صیانت از خاک باید اتخاذ شود.
شهبازی متوسط فرسایش خاک در کشور را ۱۶.۵ تن اعلام کرد و گفت: برای تشکیل یک سانتی متر خاک بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ سال زمان نیاز هست و در صورت بی توجهی به موضع حفاظت از خاک در سالهای آتی به خصوص در بخش کشاورزی با چالش جدی مواجه می شویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی شور شدن خاکهای اراضی اطراف دریاچه ارومیه و خشک شدن این تالاب بین المللی را از چالش های مهم استان برشمرد و افزود: با توجه به مضرات خشک شدن دریاچه ارومیه از جمله بادهای نمکی، شور شدن خاک اراضی حاشیه دریاچه ارومیه و عواقب زیست محیطی و بهداشتی باید با همه توان در جهت حفظ دریاچه ارومیه اقدام کنیم.
شهبازی با اشاره بر ضرورت تغییر الگوی کشت در اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، بر لزوم مدیریت بهینه منابع آبی، افزایش بهرهوری مصرف آب در بخش کشاورزی و کشت محصولات کم آب بر در اراضی این حوضه تاکید کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به تنوع گیاهان دارویی در استان نیز گفت: هم اکنون ۷۰ گونه گیاهی در استان کشت می شود که این رقم قابلیت افزایش به ۲۰۰ تا ۳۰۰ گونه را دارد، چرا که در مراتع هزار و 500 گونه گیاهی شناسایی شده اما این موضوع مستلزم توجه به اهمیت حفاظت از منابع پایه خاک است.
شهبازی مدیریت استفاده از کودهای شیمیایی، ضرورت حفظ مواد آلی خاک، توجه به منابع خاک استان را مورد تاکید ویژه قرار داد و گفت: در این زمینه نیازمند همکاری ویژه کشاورزان و بهرهبرداران استان در حوزه کشاورزی هستیم.
وی در ادامه با اشاره به تداوم روند سرشماری عمومی کشاورزی در استان تا ۲۶ آذرماه، از کشاورزان استان دعوت کرد با همکاری با مامورین سرشماری عمومی کشاورزی در جمع آوری آمار و اطلاعات درست برای برنامهریزی بهتر در بخش کشاورزی مشارکت و همکاری لازم را داشته باشند.
اجرای کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت در ۱۹ منطقه از آذربایجان غربی
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این مراسم با بیان اینکه کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی در ۴۹۳ نقطه از کشور و ۲۱منطقه در استان در حال اجرا است، گفت: به دلیل تضمین امنیت غذایی و توسعه بخش کشاورزی امروز بحث حفاظت از خاک اهمیت ویژهای دارد.
بهروز خضرلو با بیان اینکه خاک بهعنوان یک منبع غیرجایگزین در تامین و امنیت غذایی اهمیت ویژهای دارد، افزود: متاسفانه شاهد فرسایش بیرویه خاک در کشور و استان هستیم و راهاندازی این کاروان در راستای تاکید بر حفاظت از خاک بهعنوان مهمترین منبع حیات و بیمه بخش کشاورزی در حال برگزاری است.
وی احیای دریاچه ارومیه، جلوگیری از فرسایش خاک، مدیریت استفاده از کودهای شیمیایی را مورد تاکید قرار داد و خواستار همراهی و همکاری کشاورزان در این زمینه شد.
خبرنگار: هومن مویدزاده
دیدگاه تان را بنویسید