جوابیه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به گزارش خبرگزاری تابناک

آذربایجان غربی- ایانا- نظر به انتشار مطلبی در خبرگزاری تابناک با عنوان (کرم زدگی سیب در آذربایجان‌غربی تهدید کننده جایگاه صادراتی است ) مورخه ۲۷ آبان و بازتاب آن در فضای مجازی، روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی با هدف روشنگری توضیحاتی ارائه کرد.

جوابیه سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به گزارش خبرگزاری تابناک

در این جوابیه آمده است: «تغییرات اقلیمی بوجود آمده در سال اخیر به‌صورت پاییز و زمستان‌های ملایم و بارش‌های فراوان بهاری همراه با افزایش دمای فصول بهار و تابستان منجر به وارد نشدن تلفات به جمعیت زمستانگذران آفات و کوتاه شدن چرخه زیستی آنها شد که هوشیاری کشاورزان را برای توجه ویژه به توصیه‌های فنی ورعایت اصول مبارزه می‌طلبید.

در این خصوص سازمان جهاد کشاورزی استان همانند سالهای گذشته با برپایی ایستگاه‌های پیش آگاهی برای تعیین زمان دقیق مبارزه بر اساس شرایط آب و هوایی در مناطق مختلف استان اقدام و توسط کارشناسان شبکه های مراقبت رصد و پایش باغات انجام گرفت و با بهره‌گیری از روش‌های نوین پیش آگاهی، زمان دقیق ظهور آفت کرم سیب و زمان مبارزه در قالب اطلاعیه‌های پیش آگاهی از طریق مختلف به کشاورزان اطلاع رسانی گردید تا باغداران بتوانند با حداقل دفعات سمپاشی حداکثر تلفات را به جمعیت آفت وارد آورند.

از این رو کشاورزانی که به توصیه‌های فنی توجه کرده و به موقع اقدامات کنترلی را انجام دادند مشکلی نداشتند اما عده ای با بی توجهی متحمل خسارت شدند. اهمیت رعایت زمان مبارزه به حدی است که عملیات مبارزه زودتر یا دیرتر هیچ اثری بر آفت ندارد. برخی از باغداران علی رغم اطلاع رسانی گسترده و توصیه‌های کارشناسان، بدون توجه به انجام مبارزه تلفیقی با کرم سیب تنها روش مدیریتی را مبارزه شیمیایی دانسته و بعضاً به سمپاشی با سموم توصیه نشده و نیز استفاده مداوم از سموم خاص مبادرت می‌ورزند که تداوم این امر منجر به حذف دشمنان طبیعی، افزایش جمعیت آفات، و بروز مقاومت به آفت کش‌ها و کاهش اثربخشی آنها می‌شود.

 شایان ذکر است مصادف بودن وزش باد با رسیدگی فیزیولوژیکی زودهنگام میوه و عدم رنگ گیری میوه‌ها متاثر از گرمای کم سابقه طول فصل، موجبات ریزش میوه در برخی باغات گردید که باغداران به اشتباه آن را به خسارت کرم سیب مرتبط می دانند. تعمیم دادن اهمال کاری تعدادی از باغداران به کل باغداران استان کاری نادرست بوده و غیر از تشویش اذهان عمومی نتیجه‌ای ندارد.

در خصوص ادعای خبرگزاری مبنی بر منقضی بودن تاریخ مصرف سموم اعلام می‌دارد برابر نظارت و بازدیدهای انجام شده از داروخانه‌های گیاهپزشکی در طول هفت ماه گذشته توسط اکیپ‌های نظارتی (1620مورد بازدید)، سموم تاریخ گذشته‌ای مشاهده نشده است و هیچ باغداری به‌صورت مستند در خصوص فروش سم تاریخ گذشته توسط داروخانه گیاهپزشکی و بی کیفیتی سموم مراجعه و اعلام شکایت نکرده است.

بنابراین لازم است معدود باغداران خسارت دیده از هم‌اکنون به تمامی توصیه‌های کارشناسانه و فنی زیر توجه داشته باشند تا در سال آتی بتوانند به نحو احسن باغات خود را مدیریت کنند.( رعایت اصول صحیح باغداری همچون هرس صحیح و بهداشت باغ، یخ آب زمستانه، جمع آوری میوه‌های آلوده، بیل کاری پای درختان، حذف پوستک های خشک شده و شکسته روی تنه، بستن نوارهای کارتنی دور تنه درختان، جمع آوری برگ‌های و امحای آنها، تناوب در مصرف سموم، استفاده از سموم توصیه شده در زمان اعلام شده، خودداری از اختلاط‌های خودسرانه و توجه به توصیه‌های متخصصین گیاهپزشکی)»

 

خبرنگار: هومن مویدزاده

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید