هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی در میاندوآب برگزار شد

آذربایجان غربی- ایانا- هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی(سنجش، پایش و مدیریت خاک) همزمان با روز جهانی خاک و بیمه در شهرستان میاندوآب برگزار شد.

هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی در میاندوآب برگزار شد

پویش ملی ایرانیان برای امنیت غذایی در قالب هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی با حضور مدیر جهاد کشاورزی، محققان مرکز تحقیقات کشاورزی، تشکل های بخش کشاورزی، مددکاران ترویجی و کشاورزان پیشرو در شهرستان میاندوآب برگزار شد.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب، با اشاره به اهمیت حفاظت از خاک، گفت: تأمین امنیت غذایی، رسالت اصلی جهاد کشاورزی است و صیانت از خاک به عنوان مهمترین بستر تولید محصولات کشاورزی، ضرورتی انکارناپذیر و از اولویت های جهاد کشاورزی است.

رضا مقدم جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، توسعه کشاورزی حفاظتی، افزایش مواد آلی خاک بویژه جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی در راستای حفظ مواد آلی و میکروارگانیسم های خاک، کنترل فرسایش خاک و کاهش آثار تخریبی عوامل فرساینده، پایش مستمر منابع خاک، جلوگیری از آلودگی خاک به فلزات سنگین از طریق کاهش مصرف سموم کشاورزی و دفع اصولی پسابها و پسماندهای شهری و صنعتی را از مهمترین راهکارهای حفظ و مدیریت منبع خاک برشمرد.

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این کاروان ترویجی با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی کشت، افزود: مهمترین اهداف اصلاح الگوی کشت در منطقه، افزایش بهره وری، ارتقای عملکرد در واحد سطح و پایداری تولید محصولات کشاورزی است.

حیدر عزیزی افزود: با توجه به‌ محدودیت در منابع آب و خاک، رعایت اصول به زراعی و به نژادی از جمله استفاده از بذور گواهی شده، تنظیم PH خاک، استفاده از آرایش کشت مناسب و تغذیه اصولی تأثیر مستقیم در افزایش عملکرد محصولات کشاورزی دارد.

مریم ادهم نماینده صندوق بیمه محصولات کشاورزی میاندوآب به ارائه مطالبی در خصوص مزایای بیمه محصولات کشاورزی، موارد تحت پوشش بیمه، تاب آوری و مدیریت مخاطرات کشاورزی پرداخت.

در ادامه این آیین پس از برگزاری جلسه پرسش و پاسخ، شرکت کنندگان در این سازه ترویجی از مزرعه گندم کشت شده رویِ پشته که با هدف مدیریت مصرف آب در اراضی روستای حاجی بهزاد کشت شده، بازدید کردند.

در این بازدید ترویجی سلیمان محمدی محقق مرکز تحقیقات کشاورزی میاندوآب به ارائه مطالب علمی و توصیه های فنی درخصوص مزایای کشت گندم روی پشته، تغذیه خاک و روش های مدیریت مصرف آب در مزارع گندم پرداخت.

دشت حاصل خیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجان‌غربی است.

 

خبرنگار: هومن مویدزاده

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید