افزایش بهره‌وری در تولیدات کشاورزی در گرو بهره گیری از هوش مصنوعی و فناوری های نوین است

آذربایجان غربی-ایانا-رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: برای دستیابی به کشاورزی پایدار،نیازمند بهره‌برداری از هوش مصنوعی و سایر تکنولوژی‌های نوین در بخش کشاورزی هستیم.

افزایش بهره‌وری در تولیدات کشاورزی در گرو بهره گیری از هوش مصنوعی و فناوری های نوین است

خسرو شهبازی در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که به منظور تجلیل از برگزیدگان بخش تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان برگزار شد، اظهارکرد: با استفاده از فناوری‌های نوین می‌توان به پیش‌بینی بهتر عوامل مؤثر در کشاورزی، از جمله شرایط آب‌ و هوایی و مدیریت منابع دست یافت.

شهبازی با اشاره به افزایش درجه حرارت زمین و به تبع آن وضعیت خشکسالی افزود: استفاده از هوش مصنوعی و فناوری های نوین با توجه به تغییرات اقلیم موجب بهره‌وری در عرصه کشاورزی خواهند شد.

وی بر ضرورت افزایش ضریب نفوذ دانش در عرصه های مختلف کشاورزی تاکید کرد و گفت: بخش قابل توجهی از اختلاف تولید در مزارع و باغات کشاورزان پیشرو با سایر کشاورزان را می توان صرفا از طریق فعالیت‌های ترویجی و ارتقای دانش کشاورزان برطرف کرد.

شهبازی خاطر نشان کرد: این در حالی است که این اختلاف عملکرد در محصول گندم با همت محققان و فعالیت های ترویجی و اجرای روش های به نژادی و به زراعی در مزارع گندم استان، باعث افزایش عملکرد از ۳ تن در هکتار به ۱۲ تن در هکتار شود.

وی با اشاره به ضرورت تهیه نقشه جامع کشت چغندرقند در استان، اضافه کرد: به طور مثال امسال با به کارگیری یافته های تحقیقاتی نوین و افزایش عملکرد تولید در واحد سطح توسط کشاورزان، توانستیم موفق به تولید بیش از ۲ میلیون تن محصول چغندرقند بدون افزایش سطح زیرکشت و تولید ۱.۴ میلیون تن سیب درختی و برای اولین بار به ثبت بالاترین رکورد تولید و خرید تضمیمنی گندم برای دومین سال متوالی در آذربایجان غربی با تولید یک میلیون تن گندم و خرید تضمینی بیش از ۶۷۵ هزار تن گندم شویم.

وی در پایان از زحمات و تلاش های  پژوهشگران برتر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در جهت توسعه پایدار بخش کشاورزی استان با اهدای لوح تقدیر تجلیل کرد.

ابراهیم سپهر رئیس دانشکده کشاورزی ارومیه نیز در این مراسم با بیان اینکه این دانشکده جزو ۱۴۱ دانشکده برتر کشاورزی دنیا است، گفت: برای گذر از کشاورزی سنتی چاره ای جز علمی کردن و توسعه کشاورزی پایدار نداریم.

 

خبرنگار: هومن مویدزاده

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید