مدیرکل دفتر سلامت جمعیت اعلام کرد:
همکاری وزارت بهداشت با حوزه علمیه برای افزایش آماز ازدواج
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم ازدواج سالم در جوانان، گفت: مسائل اقتصادی علت اصلی کاهش ازدواجها و افزایش طلاق در جامعه نیست، بلکه مسائل فرهنگی و دریافت اطلاعات غیربومی با فرهنگ کشور میتواند زمینهساز تغییر ذائقه در جوانان شود.

به گزارش ایانا سیدحامد برکاتی در آستانه هفته ازدواج، در مورد برنامههای وزارت بهداشت در راستای ترویج فرهنگ ازدواج سالم، گفت: وزارت بهداشت از سال ها قبل در مقوله ازدواج سالم و ترویج فرزندآوری تلاش کرده و در این راستا نیز کتاب هایی با موضوع بررسی ابعاد ازدواج سالم، انتخاب صحیح همسر و ارتقای سلامت زناشویی، تهیه و به عنوان منابع آموزشی در اختیار دانشگاه ها قرار داده است، دانشگاه ها این منابع را در کارگاه های آموزشی، نشست ها و سمینارها مورد استفاده قرار داده و به آموزش دانشجویان می پردازند. برگزاری این کارگاه ها و آموزش و اطلاع رسانی مسائل مربوط به ازدواج نیز، با کمک مربیان صاحب علم و تجربه و پزشکان آموزش دیده صورت می گیرد.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه ازدواج موفق در سلامت روان زوجین در سالهای آینده زندگی مشترک تاثیرگذار خواهد بود، تصریح کرد: یک جوان نیازهای روانی متعددی دارد، لذا با درک منطقی و شناخت ظرفیتها و توانمندیهای خود، میتواند به درک نیازهای فرد دیگری نیز پاسخ دهد، یا با شناخت بهتر به انتخاب صحیح برسد. در این خصوص، با حوزه علمیه و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و بعضی از دانشگاههای علوم پزشکی، تعاملاتی صورت گرفته و برنامههایی در دست اقدام قرار دارد.
وی با بیان اینکه متوسط سن ازدواج در کشور ۲۷ سال است، خاطرنشان کرد: زنان تحصیلکرده و شاغل در عمده موارد به علت تحصیل و اشتغال دیرتر ازدواج کرده یا درصورت تاهل، با وقفه بیشتری اقدام به فرزندآوری میکنند که در این مورد، راهکار اصلی عدم اشتغال یا ادامه ندادن تحصیل زنان نیست، بلکه میتوان با حمایتهای دولت، امکاناتی را فراهم کرد تا زنانی که شاغل یا در حال تحصیل هستند، بتوانند با سهولت بیشتری به مقوله فرزندآوری بپردازند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه آمار ناباروری در زوجین، طبق آمار متوسط جهانی، ۱۵ درصد است، گفت: در ایران، آمار ناباروری حدود ۲۰ درصد بوده که از متوسط جهانی بیشتر است. امکان وقوع باروری و فرزندآوری سالم در افرادی که در سنین بالا ازدواج میکنند، کمتر است.
برکاتی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت از اولین دستگاههایی است که قانون حمایت از مادر و مرخصی بعد از زایمان تا ۹ ماه را اجرایی کرده، خاطرنشان کرد: زمانی که مادر شاغل از حیث حمایتهای بعد از زایمان آسوده خاطر باشد، فرزندآوری خود را به تعویق نخواهد انداخت.
وی در خصوص اینکه برگزاری کارگاههای آموزشی قبل از ازدواج موثر است یا نه، گفت: اینگونه اقدامات لازم است، اما کافی نیست. در واقع این اقدامات از آن حیث که بسیاری از زوجین که مشکلات مالی و شغلی نداشتند، در انتخاب زوج موفق عمل نکرده و در مدت زمان کوتاهی زندگیشان به طلاق انجامیده است لازم است. لذا ارائه اطلاعات کافی در خصوص همسرگزینی صحیح و ترغیب جوانان به ازدواج سالم، در صورت تامین مالی آنان، میتواند ازدواج موفقتری را رقم بزند.
او با بیان اینکه آمار ازدواج از سال ۸۹ تا ۹۵، سالی ۶ درصد و از ۹۵ تا ۹۶ نیز ۸ درصد کاهش داشته است، گفت: طبق آمار، از سال ۸۹ تا ۹۶، به ازای هر ۳.۵ ازدواج در کشور، یک طلاق رخ می دهد، در تهران به ازای هر سه ازدواج یک طلاق و در شهرستانها به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق اتفاق میافتد.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، گفت: مسائل اقتصادی علت اصلی کاهش ازدواجها و افزایش طلاق در جامعه نیست، بلکه مسائل فرهنگی و دریافت اطلاعات غیر بومی با فرهنگ کشور میتواند زمینهساز تغییر ذائقه در جوانان شود.بنابراین تاکید وزارت بهداشت صرفا بر افزایش آمار ازدواج نیست، بلکه بر افزایش ازدواج های سالم و مبتنی بر شناخت است تا زوجین ضمن کسب آرامش روانی در زندگی، بتوانند فرزندان سالمی پرورش دهند.
دیدگاه تان را بنویسید