مدیرکل دفتر کنترل سیلاب سازمان جنگلها خبر داد:
اجرای ۵۳ پروژه پخش سیلاب برای تقویت آبخوانها
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اهمیت اجرای طرحهای آبخوانداری در شرایط کنونی کشور از اجرای ۵۳ پروژه پخش سیلاب بر عرصه آبخوان ها از محل صندوق توسعه ملی در سال جاری در سطح ۲۰ استان کشور خبر داد.
به گزارش ایانا، ابوالقاسم حسین پور در تشریح مقتضیات روز کشور و ضرورت اجرای پروژه های پخش سیلاب گفت: تغییرات و نوسانات اقلیمی، خشکسالی و بهره برداری بیش از ظرفیت از منابع منجر به تشدید تنگنای آب در کشور، تهدید ناپایداری اکوسیستم های طبیعی و به خطر افتادن سلامت آبخیزهای کشور میگردد. که در این راستا بهره گیری مطلوب از ظرفیت بارش ها و سیلابها در جهت افزایش نفوذ باران در زمین و تقویت ذخیره آب در آبخوان های کشور از طریق اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری بویژه پخش سیلاب بر عرصه آبخوان های کشور امری حیاتی است.
حسین پور حفظ آب و خاک، احیای پوشش گیاهی عرصه های پخش سیلاب و تغذیه سفره های زیرزمینی با هدف تقویت آبدهی چاه ها، چشمه ها و قنوات پایین دست را از اهداف مهم پروژه های پخش سیلاب بر عرصه آبخوان ها برشمرد.
مدیرکل کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، استان های قم، مرکزی، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، سمنان، زنجان، هرمزگان، کرمانشاه، اصفهان، کرمان، جیرفت کهنوج، خوزستان، تهران، گلستان، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، ایلام، آذربایجان شرقی و فارس را از استان های فعال در زمینه اجرای طرح آبخوانداری و پخش سیلاب در سال جاری دانست.
حسین پور، سطح موثر عرصه های پخش سیلاب در دست اجرا در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی را ۷۶ هزار هکتار اعلام کرد که با حجم عملیات خاکی افزون بر 3 میلیون و 500 هزار مترمکعب عملیاتی شده است.
وی اجرای برخی از پروژه های پخش سیلاب را با اهداف مرطوب سازی خاک، احیای پوشش گیاهی و مهار کانون های گرد و غبار همسو با رویکرد جامع نگری در حوزه های آبخیز برای نخستین بار در کشور از ویژگیهای طرح آبخوانداری در سال جاری عنوان کرد.
بر اساس ارزیابی های صورت گرفته از سوی مراکز پژوهشی، هر هکتار عملیات آبخوانداری و پخش سیلاب بیش از ۱۰۰۰ مترمکعب آب استحصال و با نفوذ و ذخیره در خاک از گزند تبخیر مصون نگه می دارد.
دیدگاه تان را بنویسید