رئیس هیات مدیره اتحادیه انجمنهای گیاهان دارویی:
کشت گل محمدی ثبت جهانی میشود
رئیس هیات مدیره اتحادیه انجمنهای گیاهان دارویی کشور در همایش بین المللی گل محمدی در پژوهشکده اسانس های طبیعی قمصر گفت: پس از تکمیل فرآیند جمع آوری اطلاعات ثبت این گل زراعی ایرانی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، برای ارزیابی و اعزام کارشناسان سازمان ملل توسط وزارت امورخارجه در اختیار آنها قرار می گیرد.

او با اشاره به راه اندازی دبیرخانه دائمی گیاهان دارویی در تهران اضافه کرد: ثبت شرکت های نوپا (startup) گیاهان دارویی به ویژه گل محمدی در این دبیرخانه انجام می شود و اولویت نخست مکانیزاسیون کشت گل محمدی و سپس تجارت اسانس استاندارد می باشد.
رضایی شرایط گیاهان دارویی کشور را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: علت این است که کشت گونه های گیاهان دارویی اصلی مانند آویشن، زیره، بابونه و نعناع در کشور تازه آغاز شده است. کمبود زمین های کشاورزی قابل رویش ارگانیک (کشت سالم) در کشور از دیگر مشکلات فعالیت های مرتبط با کشت گیاهان دارویی در کشور است که تمهید آن باید جزو اولویت ها قرار بگیرد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه انجمن های گیاهان دارویی با اشاره به قطب بندی استان ها برای کشت گیاهان دارویی افزود: با این اقدام هر یک یا چند استان متولی کشت یک محصول می شود تا در نهایت بتوانیم ۱۰ گونه گیاهی شاخص و استاندارد را برای فرآوری و تجارت داشته باشیم.
وی تاکید کرد: باید گیاهان دارویی دارای متقاضی در جهان انتخاب شود و در صورت این سرمایه گذاری در پنج سال آینده، ارتقای سطح زیر کشت و توسعه دانش فنی می توان اقتصادی مبتنی بر گیاهان دارویی در کشور ایجاد کرد.
رضایی یادآور شد: تنوع گونه های گیاهی دارای خاصیت دارویی در کشور قابل توجه است اما برخی از آنها برای تولید و فراوری آزاد نشده زیرا هزینه های آن بالاست و در فهرست بیمه نیز قرار ندارد.
به گفته وی، بیش از ۵۰۰ نوع داروی سنتی (گیاه دارویی) تا کنون در کشور به ثبت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده است.
دیدگاه تان را بنویسید