برداشت بیش از 850 هزار تن سیبزمینی تا پایان مهرماه
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از برداشت بیش از 850 هزار تن سیبزمینی تا پایان مهرماه خبر داد.

غفور آقایی در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: برداشت سیبزمینی در استان اردبیل از اول شهریورماه آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه دارد.
وی ادامه داد: سطح زیر کشت سیبزمینی استان که در چهار شهر اردبیل، نمین، نیر و سرعین کشت میشود حدودا 20 هزار هکتار است و تا الان نزدیک به پنج هزار هکتار برداشت شده است. پیشبینی میشود تا پایان مهرماه بیش از 850 هزار تن سیبزمینی خوراکی داشته باشیم.
وی افزود: ارقام مختلفی از سیبزمینی در استان کشت میشود مثل «جیلی»، «سانته»، «کایزر»، «فونتانا» و... از بین این ارقام، رقم معروف سیبزمینی در استان اردبیل، «آگریا» است. این نوع سیبزمینی سه کاربرد و مزیت متفاوت دارد. «فرنچ فرایز» که همان سیبزمینی خلالی نیمپز شده است، برای تهیه چیپس و بهعنوان سیبزمینی درسوپر مارکتها به فروش میرسد.
آقایی اضافه کرد: این نوع سیبزمینی به دلیل خوش خوراک بودن، خاصیت انبارداری و قابل نگهداری در انبارهای سنتی بسیار مناسب است و مزیتهای مهمی دارد.
وی خاطرنشان کرد: این نوع سیبزمینی به بازارهای استانهای دیگر نیز فرستاده و همچنین به کارخانههای چیپس سازی و فرنچ فرایز ارسال میشود و کیفیت بسیار خوبی دارد.
آقایی یادآور شد: در حال حاضر کشورهای آذربایجان، ترکمنستان، عراق مقصد اصلی صادرات این رقم از سیبزمینی است، سیبزمینی درجه سه و چهار به کشور ترکمنستان، عراق و سیبزمینی درجه یک نیز به کشور مسکو صادر میشود.
وی گفت: قطعا صادرات سیبزمینی به کشورهای دیگر برای استان اردبیل ارزآوری خوبی به همراه دارد، درصورت عدم تفاوت قیمت بازار مقصد و مبدا قطعا صادرکنندگان ما تصمیم به صادرات نمیگرفتند؛ اما واضح است که سودآوری خوبی برای استان و کشور دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به شیوع بیماری سفیدک دروغی در اواخر فصل و حساسیت بعضی ارقام سیبزمینی به این بیماری تصمیم به انتخاب و معرفی ارقام جدید جایگزین ارقام قدیمی شوند.
وی توضیح داد: در سالهای اخیر با توسعه آبیاری تحت فشار و آبیاری میکرو در استان همچنین با مدیریت صحیح مصرف آب، سیبزمینی در حال حاضر در دسته محصولات کم آببر قرار میگیرد. بهطوری که به روش سنتی بیش از هشت هزار مترمکعب آب مصرف میکرده در حاضر این مقدار به چهار هزار و 500 مکعب تقلیل پیدا کرده است.
استان اردبیل یکی از قطبهای تولید سیبزمینی خوراکی است که مقام اول در تولید سیبزمینی خوراکی و مقام دوم در تولید سیبزمینی بذری و خوراکی به خود اختصاص داده است. انتظار میرود کشاورزان با به کارگیری علوم و فنون جدید در تولید بیش از پیش این محصول سفره رنگین مردم کمک کنند.
دیدگاه تان را بنویسید