رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی اعلام کرد؛
مرکز توسعه مکانیزاسیون به دنبال کاهش حداکثری افت و تلفات کمباینها
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: کاهش حداکثری افت و تلفات کمباین از برنامههای ویژه این مرکز است.
کریم ذوالفقاری در گفتوگو با خبرنگار ایانا در خصوص تولید کمباینهای کاهکوب گندم بیان کرد: در حوزه برداشت گندم موضوعاتی در مورد نوع کمباین مطرح میشود. تولیدکنندگان به دنبال آن هستند که کمترین افت و ریزش در کمباین وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در ایران مدلهای مختلف کمباین همچون نیو هلند که وارداتی است و شش نوع کمباین کاه کوب و کمباینهای قدیمی که به کاه کوب تبدیل شدهاند، وجود دارد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: در کمباین کاهکوب سیستم کوبنده و ضد کوبنده متفاوت است و چند سالی است که استفاده از آنها توسط کشاورزان عرف شده است. ولی نظرات تخصصی مبنی براین است که برخی کمباینها که کاه را جمع میکنند، افت و ریزش آنها بیشتر و غیر متعارفتر از کمباینهای معمولی است. به این دلیل در شورای مکانیزاسیون کشور با حضور تمام روسای ادارات و امور فناوریهای مکانیزه استانها، این موضوع مورد توجه قرار گرفت.
ذوالفقاری بیان کرد: پس از سالها نظرات مختلف در خصوص کمباینها با محوریت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی که مرجع ما در موضوعات تخصصی است، جمعآوری شد. جلساتی برگزار و تصمیم گرفته شد در استان همدان انواع کمباینها در مزرعه تست و ارزیابی شود. نتایج این تحقیقات بهمنظور اتخاذ تصمیمات لازم در کمیته ارائه خواهد شد.
وی افزود: در این تستهای مشخص میشود کدام کمباین افت و ریزش کمتری دارد. پس از آن نتایج به جامعه کشاورزی اطلاع داده میشود زیرا نباید محصولی که کشاورز با زحمت بسیاری جمعآوری میکند، نادیده گرفته شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اضافه کرد: طبیعتاً حمایت ما نیز از کمباینی است که کمترین ریزش و افت را دارد.
کمباین سازی ایران سالانه 600 تا 900 دستگاه تولید میکند
ذوالفقاری در پاسخ به این سوال که در کشور چند کارخانه تولید کمباین وجود دارد، گفت: کمباینسازی اصلی در کشور کمباین سازی ایران است که سالانه بین 600 تا 900 دستگاه تولید میکند. این مجموعه در شهر اراک واقع شده و سایر کارخانههای خصوصی نیز بین 100 تا 200 کمباین در سال تولید میکنند. این مجموعهها مجوزها را از وزارت صمت اخذ میکنند. همچنین یکسری کمباینهای خارجی از جمله نیو هلند نیز از خارج کشور وارد میشوند. تعداد آنها بسیار کم و بین 50 تا 100 دستگاه در سال است.
وی با اشاره به حمایتها از کارخانههای تولید کمباین گفت: ما حمایتهای اصلی در مرکز توسعه مکانیزاسیون داریم که شامل پرداخت تسهیلات و اعتبارات تولید به صورت نامحدود است. اولویت اول ما برای این حمایتها کمباینهای تولید داخل ایران و شرکتهای خصوصی بدون محدودیت است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تاکید کرد: ما برای پرداخت تسهیلات در مابقی ادوات محدودیت داریم اما در کمباین تمام تسهیلات به سمت کمباینهای داخلی سوق داده میشود.
دیدگاه تان را بنویسید