کارشناس اداره کل پایش و ارزیابی خسارت صندوق بیمه کشاورزی اعلام کرد :
حمایت بیمه کشاورزی از تولید خاویار
کارشناس اداره کل پایش و ارزیابی خسارت صندوق بیمه کشاورزی گفت: بیمه کشاورزی حدود دو سال است که از تولیدات ماهیان خاویاری حمایت می کند و در این طرح به ازاء هر کیلو خاویار، 4 میلیون و 500 هزار تومان غرامت پرداخت میکند.

قاسم مشرقی در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: در طرح بیمه ماهیان خاویاری، طی 10 سال، از وزن 10 گرم تا وزن 90 کیلوگرم، تحت پوشش قرار داده شده است یعنی از بچه ماهی 10 گرمی تا وزن انتهایی (که پیشبینی ما برای سال دهم هست) وزن ماهی به 90 کیلو گرم میرسد و تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار میگیرد.
وی افزود: در بیمه ماهیان خاویاری از 10 گرم تا 30 کیلو گرم گوشت ماهی تحت پوشش بیمه قرار میگیرد و به ازای هر کیلوگرم خسارت، 136 هزار تومان غرامت پرداخت میشود اما از وزن بالاتر از 30 کیلو گرم بهدلیل این که ماهی دارای خاویار میشود، هم گوشت ماهی و هم خاویار ماهی تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.
مشرقی ادامه داد: پرداخت حق بیمه برای هر قطعه با توجه به اینکه وزن ماهی از سال اول تا سال دهم تغییر میکند، متفاوت است؛مثلا در سال اول برای هر قطعه، حق بیمه هزار و 659 تومان است و در سال دهم که سال انتهایی است، حق بیمه برای هر قطعه 321 هزار تومان است.
وی افزود: 50 درصد حق بیمه ماهیان خاویاری را دولت به صورت یارانه پرداخت میکند که اگر این طرح مورد استقبال گسترده از سوی پرورش دهندگان ماهیان خاویاری قرار گیرد، سهم دولت در پرداخت حق بیمه تا 70 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
قاسم مشرقی اضافه کرد: همچنین پرورش دهندگان حق بیمه خود را میتوانند به صورت اقساطی در پنج قسط پرداخت کنند. ضمن اینکه اگردر طی چند سال خسارتی نداشته باشند، پرداخت حق بیمه آنها شامل تخفیف خواهد شد.
اجباری شدن بیمه آبزیان
کارشناس اداره کل پایش و ارزیابی خسارت صندوق کشاورزی اعلام کرد: با توجه به اجباری شدن بیمه آبزیان در سالهای اخیر و با توجه به اینکه پرورش دهندگان برای مراحل بعدی باید مجوز بگیرند، نیاز دارند که حتما بیمه نامه داشته باشند اما فقط 20 درصد از پرورش دهندگان ماهیان خاویاری طی این سال، تحت پوشش بیمه کشاورزی هستند.
وی ادامه داد: راههای ارتباطی ما با بیمهگذار در واقع از طریق سامانه جامع و سایت صندوق بیمه کشاورزی است همچنین یکی از راههای ارتباطی از طریق ارتباط با سازمان شیلات ایران است زیرا سازمان شیلات، سازمان متولی است و میتواند به راحتی با پرورش دهندگان ماهیان خاویاری ارتباط برقرار کند.
مشرقی گفت: یکی از مشکلات برای بیمه کردن ماهیان خاویاری این است که پرورش دهندگان ماهیان خاویاری، اتحادیه مشخصی ندارند. به همین دلیل ما مجبور شدیم تا از طریق سازمان شیلات اقدام کنیم. در صورتی که در بخش ماهیان سردابی یا گرمابی فعالیت دارند، اتحادیه آنها را دعوت کردیم و به خوبی توانستیم پوشش بیمه را برای آنها ارائه دهیم.
وی افزود: طی هفتههای گذشته ما از سازمان شیلات دعوت کردیم وبا این سازمان مذاکرات خود را انجام دادیم. منتظریم که سازمان شیلات مطالب ما را به پرورش دهندگان ماهیان خاویاری انتقال دهد.
قاسم مشرقی بیان کرد :علاوه بر این که بیمه کشاورزی در تمام 32 استان فعالیت بیمهای دارد، بیمه گذاران در همه استانها میتوانند شرایط بیمهای را از طریق سازمان شیلات و سازمان جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی پیگیری کنند.
طرح های بیمهای ماهیان خاویاری
کارشناس اداره کل پایش و ارزیابی خسارت صندوق کشاورزی گفت: در حال حاضر دو نوع پوشش بیمهای برای پرورش دهندگان ماهیان خاویاری وجود دارد که شامل، بیمه نامه ویژه و بیمه نامه پایه است.
وی افزود: بیمه نامه ویژه، با خطرات کمتراست که ما در این نوع بیمه فقط بیماریهای بازپدید و نو پدید را تحت پوشش داریم اما بیمه نامه پایه با خطرات بیشتری است؛ یعنی علاوه برخطراتی که در بیمه نامه ویژه وجود دارد، عوامل خطر قهری و طبیعی مثل طوفان، صاعقه، سیل و زلزله، رگبار و تگرگ و تغییرات ناگهانی دمای آب هم اضافه میشود.
مشرقی بیان کرد: ارزیابی خسارت به این روش است که اگر خطراتی برای این ماهیان توسط بیماریها اتفاق بیفتد از سازمان دام پزشکی استعلام کرده و بعد از تشخیص نوع بیماری، ارزیابی خسارت میکنیم و اگر بحث عوامل خطر قهری طبیعی مثل سیل، طوفان، زلزله و...باشد از ارگانهای متولی ستاد بحران و سازمان شیلات و سازمان هواشناسی استعلام میکنیم و بعد اقدام به ارزیابی خسارت و شمارش تلفات خواهیم کرد. در پایان نیز غرامت پرداخت میکنیم.
پرورش ماهیان خاویاری سود ده است
کارشناس اداره کل پایش و ارزیابی خسارت صندوق کشاورزی گفت: بهدلیل بالا رفتن دمای آب در چند سال اخیر بستر مناسبی برای پرورش ماهیان خاویاری ایجاد شده است و خیلیها به سمت پرورش ماهیان خاویاری جذب شدهاند زیرا از لحاظ اقتصادی پرورش این گونه جزء طرحهای سود ده است. بههمین دلیل از طریق سازمان شیلات معرفی میشود و همچنین بانکها هم به این طرح تسهیلات میدهند به خاطر اینکه بازدهی اقتصادی مناسبی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید