مدیر کل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد اعلام کرد :
استقرار کامل ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی تا پایان سال جاری
مدیر کل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد از استقرار کامل ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی تا پایان سال جاری خبر داد.

مسعود عدل طلب در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: بهموجب ابلاغ آییننامه اجرایی نظام صنفی کشاورزی مصوب هیات وزیران به وزارت جهاد کشاورزی، دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی با هماهنگی دستگاهها، موظف به اجرا و استقرار آن است.
دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران افزود: از برنامههای مهم دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد این است که اتحادیههای صنفی کشاورزی و همچنین اتاقهای اصناف کشاورزی در تمام شهرستانها، تشکیل شود و پیشبینیها این است که تا آخر سال جاری، استقرار کامل ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی انجام شود.
عدل طلب گفت: دیگر سیاست مورد پیگیری، افزایش ضریب پوشش و عضویت تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور در نظام صنفی کشاورزی است.
شناسایی و کدگذاری مشاغل کشاورزی
مدیر کل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد اعلام کرد: کار ویژهای که سازمان تعاون روستایی برای اولین بار در بخش کشاورزی انجام داده است، احصاء، شناسایی و کدگذاری مشاغل یا فعالیتهای اقتصادی بخش کشاورزی بر اساس کدگذاریهای بین المللی است. در این راستا صدور پروانههای فعالیت و کسب صادره توسط نظام صنفی کشاورزی نیز بر مبنای مشاغل کدگذاری شده انجام میشود.
وی ادامه داد: فرایند کدگذاری مشاغل بخش کشاورزی از سال 1390 شروع شده است و کماکان نیز ادامه دارد. تاکنون 760 عنوان شغل کشاورزی با همکاری مرکز آمار ایران و معاونتهای تخصصی وزارت جهاد کشاورزی براساس سیستمهای کدگذاری بینالمللی مشاغل، کدگذاری و طبقهبندی شدهاند و در آینده شغلهای جدید نیز شناسایی و کدگذاری میشوند.
تعاون روستایی مرجع ذیصلاح صدور مجوزها برای تشکلها
مدیر کل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد بیان کرد: بر اساس سیاست های وقت وزارت جهاد کشاورزی در سال1388 ،این دفتر در سازمان تعاون روستایی مستقر شد و به عنوان مرجع ذی صلاح صدور مجوز تشکل های غیرانتفاعی بخش کشاورزی فعالیت دارد.
وی اضافه کرد: دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد در دو حوزه فعالیت دارد، اول نظام صنفی کشاورزی، تشکیل اتحادیههای صنفی کشاورزی و اتاقهای اصناف کشاورزی بر اساس آییننامهای که هیات دولت به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کرده است و ما به نیابت از وزارتخانه این مساله را پیش میبریم و تمرکز اصلی ما بر این مساله است.
عدل طلب ادامه داد: دومین حوزه فعالیت دفتر، در بخش سایر تشکلهای مردم نهاد مثل خبرگان کشاورزی، فدراسیونها و انجمن های تخصصی محصولی است. ما در این حوزه نیز وظیفهمند هستیم.
مدیر کل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد توضیح داد: اکنون، مجمع ملی خبرگان کشاورزی وجود دارد که شامل کشاورزان نمونه بخش کشاورزی است و حدود 75 هزار نفر عضو دارد. تمام این اعضا توسط موسسه ترویج بهعنوان نمونه ملی بخش کشاورزی انتخاب شدهاند.
وی ادامه داد: این تشکلها، در سطح شهرستان، انجمن نام دارند و در سطح استان تحت عنوان کانون فعالیت دارند. علاوه بر این تعدادی انجمن تخصصی و محصولی مثل انجمن نهادههای دامی، انجمن چای و دمنوش و سایر انجمنها وجود دارد که سازماندهی و تشکیل آنها به عهده دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد است.
عدل طلب گفت: از چهار میلیون و 500 هزار نفر بهرهبردار، تا کنون یک میلیون و 300 هزار نفر عضو نظامهای صنفی شدند و تلاش ما این است که تا پایان برنامه هفتم تمامی تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی عضو نظام صنفی کشاورزی شوند.
وی اضافه کرد: تاکنون برای یک میلیون و300 هزار نفر بهرهبردار بخش کشاورزی، پروانه کسب و فعالیت صادر شده است و در پی آن هستیم تا این پروانهها دارای جایگاه و اعتبار لازم شوند.
مدیر کل دفتر ساماندهی صنوف و تشکلهای مردم نهاد بیان کرد: در حوزه استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی بهعنوان یک پروژه ملی و فرا وزارتی برای تشکیل اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی کشاورزی و کمیسیون های مربوطه، درخواست اعتبار برای سال جدید منظور شده است. نیاز است که در تعامل با معاونت برنامهریزی وزارت جهادکشاورزی، اهتمام ویژه جهت تخصیص تسهیلات و توجه مورد نیاز در این خصوص شود.
دیدگاه تان را بنویسید