پورتال اقتصاد کشاورزی ایران، گامی بهسوی توسعه
پورتال اقتصاد ایران، سامانه مدیریت تصمیمهای اقتصادی، در بخش کشاورزی توسط بخش خصوصی طراحی و آماده همکاری با جهاد دانشگاهی و وزارت جهاد کشاورزی جهت بهرهبرداری است.
آرام رزاقی، اقتصاددان و عضو گروه طراحی این پورتال، در گفت و گو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر افزود: لازمه هر تصمیم صحیح، علاوه برداشتن تجربه، تخصص و دانش، سرعت استفاده از فرصتهای موجود و قدرت خلق ارزشهای جدید بوده که پیشنیاز آن دسترسی به اطلاعات صحیح و قابل استناد است.
وی افزود: سالانه به دلیل نبود اطلاعات صحیح، کند بودن فرآیند جمعآوری، پالایش، پردازش و تحلیل دادهها در اقتصاد کشورها و همچنین بهواسطه اتخاذ تصمیمات اشتباه، دوبارهکاری، اتلاف منابع و زمان، میلیاردها دلار زیان به فعالان اقتصادی در هر کشور وارد میشود.
رزاقی ادامه داد: تکمیل نشدن طرحها، عدم موفقیت در توسعه کیفی و کمی محصولات، عدم رضایت مصرفکنندگان داخلی، رقابتهای غیر سازنده برای فروش محصولات و خدمات، عدم توانایی در صادرات و تقاضاهای گسترده جهت تمدید تسهیلات دریافتی طرحهای سرمایهگذاری گواهی بر این ادعا است.
وی بیان کرد: این زیستبوم اقتصادی با مدل مفهومی منحصربهفرد کسبوکار به کسبوکار به مشتری (B2B2C) خود میتواند کلیه نقشها، فعلها، توانمندیها، نیازمندیها، فرصتها، اشتغال و اطلاعات مربوط به هر زیر بخش کشاورزی را در چرخه ارزش آن دستهبندی کرده و کلیه فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی میتوانند با استفاده از این امکانات تصمیمهای اقتصادی خود را بهینه کنند.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: درواقع این اطلاعات علاوه بر طبقهبندی و خوشهبندی شدن، بروی هر کالا یا خدمت فهرست میشوند؛ ازاینرو میتوان ادعا کرد دنیای اقتصادی هر کالا و خدمت بهصورت جداگانه ایجاد میشود.
وی توضیح داد: از کاربردهای این سامانه میتوان به افزایش قدرت رصد بازار نهادهها و محصولات کشاورزی، کنترل و تنظیم گری جریان عرضه و تقاضا و درنهایت جهتدهی به مسیر نقدینگی و سرمایههای خرد و یا سرگردان در کشور اشاره کرد.
رزاقی گفت: ازآنجاکه کلیه اطلاعات و فعالیتهای اقتصادی مربوط به یک کالا و یا خدمت و به طبع آن زیر صنعت، صنعت و بخش در کنار هم قرار میگیرد، با استفاده از این دادهها میتوان کیفیت تصمیم سازیها و تصمیمگیریها را ارتقاء داد؛ بنابراین با همهگیر شدن این بهرهبرداری از این سامانه در بخش کشاورزی و عضویت تعداد قابلتوجهی از فعالان در آن بتوان با منطق کلان داده و استفاده از دادهکاوی، هوش مصنوعی و ارزیابی موشکافانه، میتوان انتظار داشت تا بهزودی شاهد توسعه همهجانبه در بخش کشاورزی کشور باشیم.
وی خاطرنشان کرد: بدیهی است با استفاده از اطلاعات صحیح، تجمیع شده و هدفمند میتوان مانع از دوبارهکاری، هدر رفت منابع و اتلاف زمان شد و ضمن شناسایی و استفاده از فرصتها، با بهکارگیری خرد جمعی، تأثیر بسزایی در مسیر اخذ تصمیمات صحیح اقتصادی در سطح خرد و کلان گذاشت.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید