Iranian Agriculture News Agency

روستا حلقه مولد اقتصاد کشور است/ بازگشت دام به روستا

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر نقش روستا به‌عنوان یک سلول از بدنه اقتصادی کشور، بازگشت دام به روستا را راهکار مؤثر افزایش اقتصادی تولید فراورده‌های دامی قلمداد کرد.

روستا حلقه مولد اقتصاد کشور است/ بازگشت دام به روستا

عباس اکبری شریف در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با تأکید بر نقش مهم روستا در افزایش تولید محصولات دامی گفت: پیش‌ازاین روستاها بنگاه‌های اقتصادی خوبی در پرورش دام سبک و سنگین بودند؛ ولی تغییر نگاه مسئولین کشوری به روستا، توسعه شهرها و تغییر نظام تقسیمات کشوری، بافت روستاها را به شهر یا چیزی شبیه به شهر تبدیل کرده است.

وی توضیح داد: پیش‌ازاین، خانواده روستایی که درکنار دام خود زندگی می‌کردند، بقایای محصولات کشاورزی که اساساً قابلیت مصرف و انتقال نداشتند را برای تغذیه دام‌های خود استفاده کرده و در کنار تغذیه دام با استفاده از منابع موجود، ضمن تأمین نیاز خانواده، اقلام پروتئینی ازجمله گوشت و شیر مازاد تولیدات خود را به بازار روانه می‌کردند. تعداد دام‌های هر خانوار محدود بود ولی مجموع این اعداد خرد، بخش بزرگی از تولیدات دامی را، آن‌هم با هزینه بسیار پایین محقق می‌کرد.

شریف ادامه داد: ولی در سال‌های اخیر نگهداری دام داخل روستاها محدود و ممنوع و این باعث عدم استفاده دامدار روستایی از علوفه پس‌چر مزارع یا زیر آشکوب باغات، کاهش تولید دام و محصولات دامی در روستاها و کاهش تولید و درآمدزایی در روستا شد.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام، بابیان این‌که در سال‌های گذشته توجه جدی به تولید در روستا نداشتیم و روستاها حالت مولد خود را ازدست‌داده‌اند گفت: لازم است تغییر نظام دامپروری باهدف بازگشت نگاه تولید در روستاها اتفاق افتاده و در حوزه دام سبک و سنگین، به سمت تولید دامی برویم که بتواند در روستا جایگزین و ابقا شده و دامدار روستایی به‌عنوان یک سلول از بدنه اقتصاد کشور نقش مؤثر ایفا کند. بدیهی است که این رویکرد، تثبیت اشتغال و درآمدزایی در روستاها و نیز عدم مهاجرت روستاییان به شهرها را محقق خواهد کرد.

شریف با تأکید بر نگاه ویژه وزیر جهاد کشاورزی و معاونت توسعه تولیدات دامی به این موضوع خاطرنشان کرد: بازگشت دام به روستا، ضمن تثبیت اشتغال و درآمدزایی برای روستاییان، عدم مهاجرت ایشان به شهرها را در پی خواهد داشت. چراکه ادامه سیاست‌های فعلی باعث کاهش رفته‌رفته توان تولید روستا و از دست رفتن تدریجی یکی از بنگاه‌های مهم تولید در کشور خواهد بود.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید