کشاورزی افغانستان، تشنه سرمایه و فناوری ایرانی
تهران- ایانا- معاون وزیر زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان، از آمادگی این کشور در جذب سرمایه و فن آوری های کشاورزی ایران با هدف توسعه زیربنایی این کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا، مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در نشست با مقامات بلندپایه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان، که امروز، سه شنبه ۱۳ آذرماه، به میزبانی معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: ایران و افغانستان با داشتن اشتراکات فرهنگی، مذهبی و زبانی، از ظرفیت بالایی برای همکاری برخوردارند.
فریبرز عباسی گفت: توسعه همکاری مشترک ایران افغانستان در حوزه آب و خاک در قالب طرحهای سرمایهگذاری و صادراتی حائز اهمیت است.
وی افزود: در حال حاضر این کشور نیاز بالایی به فناوری کشاورزی ایران، در زمینه های کود، بذر و سم، تجهیزات نوین آبیاری و ماشین آلات کشاورزی دارد که در همه این زمینه ها تجربه صادرات بالایی داریم.
عباسی با بیان این که افغانستان حدود ۳ میلیون هکتار اراضی آبی در اختیار دارد تصریح کرد: ما تجربه اجرای بیش از ۳ میلیون و صد هزار هکتار سامانههای نوین آبیاری در کشور با داریم و ۱۲۰۰ شرکت تولید کننده و پیمانکار و مشاور در این ارتباط،در کشور فعال هستند. وی ادامه داد: در زمینه بذر کود نیز امکانات خوبی در کشور وجود دارد که ظرفیت خوبی برای توسعه همکاری بین دو کشور است.
بخش خصوصی اساس توسعه هر کشور است
صدر اعظم عثمانی، معاون وزیر زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان در این همایش، با بیان این که بخش خصوصی اساس توسعه در هر کشور است، ابراز امیدواری کرد: بخش خصوصی فعال در حوزه کشاورزی در ایران، در موارد توسعهای و زیربنایی کشور افغانستان سرمایهگذاری کند.
وی با بیان این که ۳۰ درصد تولید ناخالص افغانستان را محصولات کشاورزی شامل میشوند گفت: وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از جذب سرمایه در این بخش کشاورزی و دامپروری حمایت میکند.
کاهش مهاجرت اتباع افغان به ایران با توسعه کشاورزی افغانستان
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان در این نشست، با اشاره به شرایط متفاوت امروز افغانستان نسبت به گذشته، تصریح کرد: این کشور ۴۵ سال درگیر جنگهای داخلی و خارجی بوده و تقریباً در دو سه سال اخیر ثبات و امنیت سراسری پیدا کرده است. از آنجا که فرصتهای کشاورزی همیشه در خارج از شهرها فراهم میشوند، به دلیل ناامنی، توسعه نیافته است.
محمود سیادت افزود: بین ۷۰ تا ۸۰ درصد اشتغال افغانستان در حوزه کشاورزی و دامپروری است. این کشور دارای زمینهای زیاد و آب فراوان و کارگر ارزان است. هنوز عوارضی از زمان جنگ در این کشور وجود دارد ولی به شدت تشنه توسعه است.
وی افزود: دولت سرپرست، حمایت بسیار خوبی از حوزه تولید در این کشور انجام میدهد و جذب سرمایه و سرمایهگذاری از دغدغه های این کشور است.
سیادت از وزارت جهاد کشاورزی به عنوان رئیس کمیسیون همکاریهای دو کشور خواست: فرصت سازی حضور بخش خصوصی ایران در افغانستان را در دستور کار قرار دهد.
وی با تاکید بر این که چنین فرصت سازیهایی به ندرت انجام شده است گفت: باید چگونگی اتصال این عرضه و تقاضا مشخص شود.
سیادت با بیان این که صندوق حمایت صادرات در تعاملات دو کشور کمترین نقش را داشته است، گفت: در حال ارائه ضمانتها و حمایتهای قابل ارائه محل بحث است. انتظار ما این است که صندوق حمایت صادرات خود را با واقعیتهای افغانستان تطبیق داده و سرمایههای ایرانی در افغانستان را حمایت کند.
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان با اشاره به بازگشت سرمایه های افغانستانی ها به این کشور، توسعه کشاورزی افغانستان را پیش نیاز کاهش مهاجرت اتباع این کشور به ایران دانست.
وی با تاکید بر حمایت امارت اسلامی افغانستان از تولید داخلی گفت: کارخانههای در حال احداث در افغانستان طی دو سال گذشته حدود ۴ تا ۵ برابر شده است و دلیل آن حمایت تعرفه ای بسیار جدی و جلوگیری از فساد و رشوه است.
تعرفه واردات بالا، عدم صادرات مواد خام معدنی توسط دولت افغانستان، و تاکید این دولت بر صادرات محصولات کشاورزی که مورد نیاز ایران نیست، از موارد مطرح شده در این جلسه بود.
خبرنگار: شبنم مسعودی
عکاس: مجتبی گودرزی کیا
دیدگاه تان را بنویسید