کمپایداری مراکز آبزیپروری کوچک مقیاس/ ظرفیتهای خرد تجمیع شوند
تهران- ایانا- مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به پایداری کمتر مشاغل کوچک، از اقدام برای پای کار آوردن تعاونیها با هدف ساماندهی مراکز آبزیپروری خرد راهاندازیشده توسط این بنیاد خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا، توسعه طرحهای شیلاتی و آبزیپروری یکی از اهداف مهم تعیین شده در برنامه هفتم پیشرفت کشور و تأکید شده توسط مقام معظم رهبری است که بر اساس آن به کارگیری ظرفیتهای خرد مردمی به ویژه در استانهای کمتر برخوردار کشور، در دستور کار قرار گرفته است.
با این هدف، همگرایی سازمان شیلات ایران و بنیاد برکت ستاد اجرای فرمان امام، منتج به هدفگذاری راه اندازی ۸۰۰۰ واحد آبزیپروری خرد در قالب یک تفاهمنامه سه ساله شد، که امروز با گذشت حدود یک سال، چیزی در حدود ۲۰۰۰ واحد آن به بهره برداری رسیده است.
ارزشمندی اقداماتی از این دست که اشتغال ارزان و تامین غذای با کیفیت را به ویژه برای مناطق کمتربرخوردار ممکن میکنند؛ قابل انکار نیست. ولی از سوی دیگر بر اساس الگوهای اقتصادی، تولید در مقیاسهای کوچک، پایداری کمتر و هزینه تمام شده بالاتری خواهد داشت.
این در دراز مدت، چنین تولیدی را غیر قابل مدیریت، و در مقیاس کلان، غیر قابل اتکا خواهد کرد.
امیرحسین مدنی، مدیرعامل بنیاد برکت در این ارتباط به خبرنگار ایانا گفت: 《در حوزه اشتغالزایی، سودآوری بخش خصوصی فعال، دارای اهمیت است و ممکن است در قالب مشاغل خرد و بنگاههای اقتصادی کوچک پایداری کمتری داشته باشند.
البته در بسیاری از موارد با توجه به فعالیت شبکه تسهیلگری و مجریگری بنیاد برکت، ثبات مشاغل با دقت دنبال شده، و گاهی شاهد مجموعههایی هستیم که از مشاغل خرد به بنگاههای بزرگ تبدیل میشوند.》
مدنی ادامه داد: 《 تجمیع این ظرفیتهای خرد، در قالب تعاونی یا قالبهای دیگر، دارای اهمیت بالایی است و حتماً سوددهی و بازدهی را افزایش میدهد. در استان گلستان، مجموعههای ماهی در قفس راهاندازی شده توسط این بنیاد، در قالب ترکیب افراد و تجمیع ظرفیتها شکل گرفتهاند.》
وی بیان کرد: 《در ارتباط با فعالیت در قالب تعاونی، اقدام مشترکی با معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شده است؛ و امیدواریم بتوانیم ظرفیت تعاونیها را پای اشتغالهای خرد به ویژه آبزیپروری بیاوریم.》
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید