وزیر جهاد کشاورزی گفت:
تأمین صددرصدی امنیت غذایی با تکیهبر دانش بومی
تهران-ایانا-وزیر جهاد کشاورزی از امکان عبور از امنیت غذایی صددرصدی باوجود چالشهای موجود، با تکیهبر دانش بومی خبر داد.
غلامرضا نوری روز دوشنبه ۱۹ آذرماه در نشست مشترک با رئیس و اعضای هیات علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: معتقدم که میتوانیم باوجود مشکلات و چالشهای موجود، ازجمله نا ترازی آب و انرژی، فرسایش خاک و مواردی از این دست، با تکیهبر توانمندیهای دانش و فناوری کشور، امنیت غذایی پایدار کشور را تأمین کنیم.
وی در این نشست که در محل دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، با اشاره به پرچمداری این دانشکده در حوزه دانش کشاورزی گفت: اگر بتوانیم این دانش را به فعلیت برسانیم، بدون شک موانع را پشت سر گذاشته و از امنیت ۱۰۰ درصدی غذایی عبور میکنیم خواهیم کرد.
نوری توضیح داد: در حال حاضر ۲ میلیون مترمکعب آب شیرین در استانهای جنوبی کشور وجود دارد که با مدیریت و بهرهبرداری مناسب میتوان از آن برای تولید محصولات گرمسیری استفاده کرد.
وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه در حوزه کشاورزی، بخش اجرا، تحقیقات و دانشگاه بسیار به هم نزدیک هستند ادامه داد: اگر قرار به تکرار الگوی دانشگاههای علوم پزشکی و یکپارچهسازی حوزه آموزش و اجرا باشد، حوزه کشاورزی کاملاً این آمادگی و قابلیت را دارد.
وی افزود: احساس میکنم در طرفین، این اراده وجود دارد. تنها ممکن است در بخشهایی نیاز به تدوین مقرره و یا تصویب قانون باشد که ما آمادگی پیگیری آن را داریم. باید پایهها و مستندات حقوقی و اداری نیز در این خصوص ایجاد شود.
وی در ارتباط با ارائه الگوی بهرهبرداری علمی از جنگل توسط دانشکده منابع طبیعی گفت: اعتقادداریم دانشکده منابع طبیعی، باید بهرهبرداری و صیانت از جنگلها را بهصورت الگو پیاده کرده و ما دنبالهرو دانشکده باشیم؛ و در صورت نیاز به زیرساخت آن را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به نیاز کشور به تولید بذر بهویژه بذر هیبرید سبزی و صیفی گفت: این بذور ازنظر وزنی تنها ۲ درصد از نیاز کسور را شامل میشوند ولی در بخش تولید سبزی صیفی کشور اهمیت بسیار بالایی دارند. ازاینرو لازم است مشکلات تولید آن برطرف شده و در کنار تقویت توانمندیهای داخلی رابطه علمی خود با سایر کشورهای دنیا را نیز حفظ کنیم.
با تأکید بر اینکه بخش کشاورزی و غذا نباید مشمول تحریم شود گفت تلاش ما این است که با کمک دانشگاه و سازمان تحقیقات ارتباطهای لازم در حوزه علم و فناوری کشاورزی را با سایر کشورهای جهان برقرار کنیم.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید