قیمت سیب زمینی به زودی متعادل می شود/ تامین کامل کالاهای اساسی در آستانه ماه رمضان و شب عید
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه افزایش قیمت سیب زمینی تداوم نخواهد داشت گفت: ثبت سفارش ۵۰ هزارتن سیب زمینی، توزیع سیب زمینی های انباری و عرضه سیب زمینی از جنوب کرمان از ابتدای اسفندماه قیمت این محصول را نزولی خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار ایانا، نشست خبری جبرئیل برادری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، امروز یکشنبه 14 بهمن ماه برگزار شد.
براری در این نشست به تشریح اقدامات این سازمان در تنظیم بازار انواع صیفی جات و سیب زمینی پرداخت و گفت: کشور در حوزه تولید سیب زمینی خودکفا است، تا جایی که همه ساله با مازاد تولید روبرو هستیم. این در حالی است که در ۹ ماهه امسال بیش از ۳۷۰ هزار تن سیب زمینی به کشورهای هدف صادر شده است. همچنین در انبارهای کشور در حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی موجود است که به تدریج به بازار عرضه می شود.
وی با اشاره به ایجاد التهاب در قیمت سیب زمینی در روزهای اخیر گفت: تغییر نرخ ارز و متوقف نشدن صادرات سبزی و صیفی طبق قانون خارج از فصل کاشت، علت اصلی ایجاد نوسان در قیمت سیب زمینی بود اما ثبت سفارش ۵۰ هزارتن سیب زمینی، توزیع سیب زمینی های انباری و عرضه سیب زمینی کشت دوم جنوب کرمان از ابتدای اسفندماه قیمت این محصول روند نزولی خواهد داشت.
براری تاکید کرد: پیش بینی می شود با اقدامات انجام گرفته تا دو هفته آینده قیمت این محصول به پایداری برسد و ما نگرانی برای افزایش مستمر قیمت سیب زمینی نخواهیم داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در ادامه درباره وضعیت بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز و توزیع آنها در فروشگاه ها اظهار داشت: در حوزه اقلام پروتئینی اقدامات خوبی در تهران و کل کشور انجام گرفته است. ما با توجه به ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی که در جهت تولید و تامین گوشت قرمز و مرغ به استانها داشته است، هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: میزان جوجه ریزی در طول هر ماه به 150 میلیون قطعه می رسد اما در دی ماه این میزان به 161 میلیون قطعه رسید. خرید حمایتی به قیمت ۹۰ هزار تومان انجام و با قیمت 65 هزار و 700 تومان در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
رئیس جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: در طول یک سال گذشته هیچ تغییری در قیمت گوشت گوسفندی تنظیم بازاری نداشتیم و نرخ ها ثابت بودند. اکنون گوشت تنظیم بازاری به طور میانگین با قیمت ۳۰۰ هزار تومان در فروشگاه های زنجیره ای توزیع می شود. همچنین روزانه ۱۵۰ تن گوشت گرم وارد شده و برنامه توزیع تنظیم بازاری روزانه سه بار در روز انجام می گردد.
به گفته وی، گوشت قرمز به طور کامل در دسترس است و نظارت های هفتگی نشان می دهد بازار تحت کنترل است و از طریق شبکه های رسمی، گوشت با قیمت مصوب در دسترس مصرف کنندگان است.
براری به عرضه کالاهای اساسی و تنظیم بازاری در آستانه ماه رمضان و شب عید گفت: عرضه این کالاها از یک هفته مانده به ماه رمضان آغاز خواهد شد. تاکنون تامین 30 درصد مازاد بر نیاز اقلام اساسی انجام شده است. در همین راستا خرید میوه شب عید کامل انجام شده و در انبارها ذخیره سازی شده است. با مباشران در درباره نحوه توزیع مذاکره کامل انجام شده و دپوی محصول در سردخانه های اطراف تهران انجام گرفته است.
این مقام مسئول اضافه کرد: میوه عید از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین به قیمتی که تعیین شده توزیع خواهد شد. همچنین خرما هم چندین برابر ظرفیت مورد نیاز مصرف کنندگان خریداری و دپو شده است تا در زمان مقرر در شبکه های رسمی توزیع و میان بنکداران عرضه گردد.
براری درباره افزایش قیمت برنج در بازار و دلایل بروز این نوسان بیان کرد: التهاب در بازار برنج به دلیل احتمال در تغییر نرخ ارز ترجیحی در کالاهای اساسی و برنج به وجود آمد و به همین مساله باعث شد تا بنکداران از عرضه برنج به بازار با احتمال بالا رفتن قیمت ها خودداری کنند درحالیکه هیچ تغییری در تامین و تغییر نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی انجام نشده است.
وی اضافه کرد: در هفته های اخیرقیمت برنج داخلی با افزایش ۱۰ تا ۲۰ هزار تومانی همراه بود به طوریکه برنج طارم اعلا تا ۱۷۰ هزار تومان و برنج هاشمی تا ۱۴۵ هزار تومان قیمت گذاری شد. با این حال نظارت ها بر بازار ادامه دارد و تلاش می شود قیمتها کنترل شوند.
وی بر لزوم توسعه کشت گلخانه ای در تولید محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: منابع پایه ما محدود هستند بنابراین ما به دنبال توسعه رویکرد افزایش عملکرد در واحد سطح با هدف بهره وری در گلخانه ها هستیم تا به این واسطه با کمترین استفاده از نهاده ها و منابع پایه تولید محصولات گلخانه ای داشته باشیم. به همین منظور ما نهضت گلخانه ای را در استانها تهران دنبال می کنیم.
خبرنگار: نفیسه امامی
دیدگاه تان را بنویسید