عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:

دولت ناچار به محدودیت صادرات محصولات کشاورزی شده است/  ممنوعیت نباید رویه شود

تهران- ایانا- عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت برای اینکه سفره مردم با مشکل مواجه نشود ناچار به محدودیت موقت صادرات شده است.

دولت ناچار به محدودیت صادرات محصولات کشاورزی شده است/  ممنوعیت نباید رویه شود

علیرضا عباسی نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا درباره تاثیر محدودیت صادرات برخی محصولات کشاورزی گفت: با توجه به شرایط پیش آمده در بازار، عدم اعمال ممنوعیت و محدودیت صادرات، وضع را بدتر می‌کند؛ البته دولت باید در میان مدت طوری بازار را کنترل کند که نیاز به محدودیت و ممنوعیت صادرات نباشد و اگر هم مجبور شد دستکم چند ماه قبل اطلاع بدهد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طبق قانون برنامه هفتم نباید صادرات ممنوع شود اگر قرار است محدودیتی هم ایجاد شود باید حداقل یک‌سال قبل به صادرکنندگان اطلاع داده شود.دولت باید یک برنامه‌ کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای تنظیم و کنترل بازار و محدودیت صادرات داشته باشد.

عباسی گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید به بازار شب عید نگاه ویژه داشته باشد، وقتی محتکر و دلال با صادرات بی‌رویه بازار را بهم می‌زند دولت باید بیشتر مراقبت کند، حالا اگر می‌خواهد صادرات را هم محدود کند باید شرایط صادرکننده را هم در نظر بگیرد.

نماینده مردم کرج در مجلس اظهار داشت : وقتی بازار بهم می‌ریزد وزارت جهاد کشاورزی  صادرات را محدود می‌کند، اگر چه با پیش‌بینی‌های قبلی باید جلوی نامتعادل شدن بازار گرفته می‌شد، اما وقتی شرایط بازار حساس می‌شود دولت باید کاری انجام دهد تا تعادل به بازار برگردد نه اینکه دست روی دست بگذارد. 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بیان کرد: وقتی احتکار و دلالی و قاچاق افزایش یابد، دیگر تولید داخل به چشم نمی‌آید؛ مثلاً در تولید سیب‌زمینی و برنج کمبود نداریم، اما متاسفانه برخی سودجویان در چند ماه اخیر احتکار کردند، اما دولت باید زودتر انبارها را شناسایی و محصولات انبارشده را روانه بازار می‌کرد.

عباسی تاکید کرد: بازار که مختل شود بالاخره دولت باید برای جلوگیری از بهم‌ریختگی بازار اقدامی انجام می‌داد و تدبیر می‌کرد، ممنوعیت صادرات آخرین و راحت‌ترین کار برای کنترل بازار است، اما بهتر بود چند ماه قبل اطلاع‌‌رسانی میشد.

وی گفت: تمایل به صادرات محصولات کشاورزی به دلیل تفاوت نرخ قیمت ارز و ریال است؛ اما بالاخره یک توافق داخلی هم باید وجود داشته باشد، میزان عرضه در بازار داخل و صادرات باید به شکلی باشد که تعادل و نیاز بازار داخل بهم نخورد؛ اما برنامه‌ریزی می‌خواهد که سهم عرضه داخل و صادرات شفاف مشخص باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: ما با امنیت صادراتی و تنظیم بازار مشکلی نداریم؛ اکنون با این شرایط بازار دولت ناچار به محدودیت صادرات است باید هم اتفاق بیفتد هیچ راهی نیست؛ البته نباید به رویه تبدیل شود که هر زمان خواستیم و بدون اطلاع محدودیت و ممنوعیت صادراتی ایجاد کنیم، 

عباسی گفت: برای محدودیت صادرات قانون وجود دارد یکسال قبل باید اطلاع داده شود، اگر شرایط خاص پیش آمد از ۶ ماه قبل برنامه‌ریزی شود، البته این تصمیم‌گیری باید در سطح دولت باشد تا اگر چاره‌ای جز محدودیت صادرات وجود نداشت، و خسارتی به صادرکننده وارد شد، دولت آنرا جبران شود،  

نماینده مردم کرج در مجلس گفت: شرایط نشان می‌دهد ظاهراً دولت یرای کنترل بازار سیب زمینی و حبوبات و برخی اقلام هیچ چاره‌ای جز اعمال محدودیت موقت برای صادرات نداشته است؛ تا بتواند مانع افزایش قیمت‌ها شود، الان مجبور به این کار است تا سفره مردم با مشکل مواجه نشود اما باید برنامه‌ریزی کند این محدودیت ها رویه دائمی نشود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید