بودجه مدیریت بهره‌وری آب افزایش میابد/ کمک مجلس به حفظ منابع آبی

تهران- ایانا- عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: عدم تخصیص بودجه کافی به توسعه سامانه‌های نوین آبیاری ‌ مرمت و بازسازی قنوات، مانع از دستیابی به اهداف تکلیفی برنامه هفتم پیشرفت است.

بودجه مدیریت بهره‌وری آب افزایش میابد/ کمک مجلس به حفظ منابع آبی

 علیرضا عباسی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایانا، به بررسی برنامه‌های مجلس در حمایت از منابع آبی کشور و سامانه‌های آبیاری نوین پرداخت.

وی گفت: یکی از برنامه‌هایی که در مجلس یازدهم پیگیر بودیم، برنامه هفتم توسعه بود؛ و با توجه به محدودیت منابع آبی و خاکی کشور، احکامی در این برنامه پنج‌ساله برای سیستم‌های آبیاری نوین در نظر گرفتیم و دولت مکلف شد سالانه حدود ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را تحت پوشش آبیاری زیرسطحی و ۲۰۰ هزار هکتار را تحت پوشش آبیاری‌های نوین قرار دهد. بر این اساس تا پایان برنامه، دو میلیون هکتار از اراضی تحت پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار خواهند گرفت.

عباسی افزود: در برنامه هفتم، احکام مرتبط با نوسازی و بهسازی قنوات برای کاهش تبخیر و استفاده بهتر از منابع آبی، و همچنین، برنامه‌های آبخیزداری با هدف تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و بهبود کشاورزی کشور در نظر گرفته شده است. انتظار داریم این برنامه‌ها به تحقق اهداف برنامه هفتم کمک کنند.

وی با بیان این که در سال ۱۴۰۳ در این حوزه اهداف برنامه هفتم محقق نشده است، ادامه داد: عدم تخصیص اعتبار بودجه کافی به این بخش مانع از دستیابی به اهداف تکلیفی برنامه هفتم پیشرفت در زمینه مدیریت آب بود. برای سال آتی انتظار ما از دولت این است که پیشنهاد خود را برای تحقق اهداف برش‌های سالانه برنامه هفتم مطرح کرده و ما نیز در مجلس به تصویب عدد مناسبی در قانون بودجه ۱۴۰۴ برای این منظور کمک می‌کنیم‌.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر این رقم در نظر گرفته شده در بودجه ۱۴۰۴ قطعا تکافوی دستیابی به شاخص های برنامه هفتم در زمینه توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، مرمت و توسعه قنوات و ... را نمی کند، ولی کمک کردیم که از منابع متعدد بودجه این حوزه را افزایش داده و عدد اعتباری خوبی را برای این منظور تخصیص کنیم.

عباسی در پایان ضمن تبریک روز ملی آب به همه فعالان در این زمینه، تاکید کرد: آب نعمت خدادادی و مایه حیات ماست. همه ما باید تلاش کنیم که این منبع خدادادی را حفظ، و از آن در مسیر حفظ امنیت غذایی بهینه استفاده کنیم.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید