قیمتگذاری دستوری خواست دولت نیست/ تامین سفره مردم اولویت اول وزارت جهاد کشاورزی است
تهران- ایانا- معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: اولویت وزارت جهاد کشاورزی تامین به وفور کالا در بازار و تعدیل قیمت در بستر عرضه و تقاضا است.

به گزارش خبرنگار ایانا، اکبر فتحی در جلسه نشست خبری هفتگی سخنگوی دولت که امروز سهشنبه- 14 اسفند ماه- در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، در ارتباط با سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در زمینه محدودیت صادرات کالاهای کشاورزی با هدف تنظیم بازار گفت: در ارتباط با حوزه صادرات باید در نظر گرفت که منظور، تولید محصول کشاورزی صادرات محور است یا محصولات کشاورزی که با هدف تامین نیاز داخل تولید میشوند؟ به عنوان مثال محصولات گلخانه ما با هدف صادرات تولید شده و در حال حاضر نیز مشکلی در زمینه صادرات آنها وجود ندارد اما در ارتباط با محصولاتی که نیاز سفره خانوار را تامین میکنند؛ اولویت ما تامین بازار داخل بوده و پس از برآورد نیاز داخل، مازاد آن را صادر میکنیم.
وی تصریح کرد: آنچه که امروز در مورد کالایی مانند سیب زمینی زمینی و میوهجات اتفاق میافتد صادرات محصولات مازاد است. در حال حاضر نظر بر این است که طی دو ماه اسفند و فروردین میزان تولید ما تنها کفاف مصرف داخل را خواهد کرد به همین دلیل صادرات با محدودیت مواجه شده است.
فتحی افزود: این سیاستی است که در تمام کشورهای دنیا مرسوم است و در حال حاضر حتی کشوری مانند روسیه به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده غلات، در صادرات محصولات خود محدودیت ایجاد کرده است. از این رو سیاست محدودیت صادرات با هدف تامین بازار داخل و پاسخگویی به نیاز مردم اعمال شده است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در حوزه تنظیم بازار آنچه بیشتر از همه اهمیت دارد تامین کالا به اندازه کافی است. در صورتی که بتوانیم در شبکههای توزیع به اندازه کافی کالا را تامین کنیم، در بستر عرضه و تقاضا قیمت متعادل میشود. از این رو اولویت ما در در وزارت جهاد کشاورزی تامین کالا در بازار به اندازه کافی است و قیمت گذاری در اولویت بعدی ما قرار میگیرد. در واقع قیمت گذاری خواست وزارت جهاد کشاورزی نبوده و نیست.
وی با اشاره به مشخص و تحت نظارت بودن قیمت برنج وارداتی اضافه کرد: در شرایط فعلی دولت در ارتباط با برنج داخلی ناچار به اعلام قیمت شد. امیدواریم که تامین کنندگان، بازار را به اندازه کافی تامین کنند تا در بستر عرضه و تقاضا قیمتها متعادل شده و دولت ناچار به استفاده از ظرفیتهای قانونی برای تنظیم بازار از طریق کنترل قیمتها نباشد.
فتحی درخصوص نحوه پرداخت خسارات به کشاورزان خسارت دیده از سرمای هفته اول اسفند گفت: برآورد خسارات توسط همکاران ما در سازمان جهاد کشاورزی استانها و همچنین در زیرمجموعههای وزارت کشور، شامل استانداریها و فرمانداریها، در حال انجام است. مکاتبات لازم با وزیر محترم کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران صورت میگیرد و این عزیزان تا مرحله برآورد خسارت با وزارت جهاد کشاورزی همراهی و همکاری خواهد کرد و پس از آن، این موضوع به وزارت کشور منتقل میشود تا در دولت مصوبه لازم را دریافت کند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید