تشکلهای کشاورزی، موتور محرک تولید و عرضه مستقیم در ۱۴۰۴
تهران- ایانا- مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی، از برنامههای مهم این سازمان برای سال ۱۴۰۴ خبر داد. توسعه زنجیره تولید تا ایجاد ۳۰۰۰ فروشگاه عرضه مستقیم برای کوتاه کردن دست واسطهها و رساندن محصولات کشاورزی با قیمت مناسب به سفره مردم بخشی از این برنامهها هستند.

به گزارش خبرنگار ایانا، محمدرضا طلایی، با اشاره به نقش کلیدی این سازمان در موفقیتهای وزارت جهاد کشاورزی، ظرفیت بالای تشکلهای کشاورزی را ستون اصلی برنامههای جدید معرفی کرد و گفت: «هر زمان سازمان تعاون روستایی پویا عمل کرده و مشکلات تولیدکنندگان را منطقهای حل کرده، وزارتخانه سالی موفق را پشت سر گذاشته است.»
وی با اعلام اینکه بیش از ۸۰۰۰ تشکل کشاورزی زیرمجموعه این سازمان فعالیت میکنند، افزود: «این تشکلها، نمایندگان صنفی تولیدکنندگان در سطوح مختلف هستند و با سرمایهای حدود ۲۴۰ همت، از نظر علمی و مالی توان بالایی دارند.» و تأکید کرد: اولویت با بخش خصوصی است، اما در صورت عدم ورود مستقیم، تشکلها بهعنوان شخصیتهای حقوقی وارد میدان خواهند شد.
طلایی ادامه داد: در این راستا، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیل زنجیرههای تولید در شهرستانها در دستور کار قرار گرفته است. همچنین طرح پیشنهادی به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شده و اگر تأیید شود، از فروردین ۱۴۰۴ اجرایی میشود.
وی همچنین از برنامهریزی برای حذف واسطههای غیرضروری سخن گفت و افزود: «با ۷۷۰ فروشگاه و ۲۲۰ روستابازار فعلی، هدف ما حل فاصله مزرعه تا سفره است تا قیمت تمامشده برای مصرفکننده کاهش یابد.»
به گفته طلایی، سازمان تعاون روستایی تا پایان دولت قصد دارد ۳۰۰۰ فروشگاه و غرفه عرضه مستقیم ایجاد کند که ۵۰۰ مورد آن برای سال ۱۴۰۴ هدفگذاری شده است. او با اشاره به ابلاغ تفویض شهرستانی این طرح به استانها، اظهار داشت: «با تکیه بر روحیه کاری و امکانات تشکلها، این هدف محقق خواهد شد.»
مدیرعامل تعاون روستایی همچنین به ظرفیت قانونی برنامه هفتم توسعه اشاره کرد که شهرداریها را مکلف به اختصاص فضاهای پرتردد برای عرضه مستقیم کرده است و گفت: «نامهای با امضای وزیر جهاد کشاورزی به استانداران و وزیر کشور ارسال شده و در حال پیگیری تفاهمنامه با وزارت کشور هستیم تا با حمایت استانداران و فرمانداران، این طرح را به سرانجام برسانیم.»
طلایی با تأکید بر تعهد این سازمان به شعار سال ۱۴۰۴ و مردم، ابراز امیدواری کرد که با اجرای این برنامهها، کالاهای اساسی با قیمت مناسب به دست مصرفکنندگان برسد و تشکلهای کشاورزی نقش خود را بهعنوان موتور محرک تولید و عرضه ایفا کنند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید