شیرزاد:
واگذاری تصدیهای غیرضروری دولتی به بخش خصوصی لازمه رونق تولید است
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: در سیاستهای بنگاهی و بنگاهداری سه چیز باید در نظر گرفته شود که یکی از آنها سیاست آزادسازی است و باید تصدیهای غیر ضروری به نفع بخش خصوصی رها شود.

به گزارش خبرنگار ایانا، حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در همایش ملی رونق تولید و کشاورزی اظهار کرد: از آنجایی که یکی از اهداف دولت و کشور ایجاد کسب و کار است و ما باید به دنبال راهکاری برای پایداری این کسب و کار باشیم.
وی افزود: در نظامی که مملو از ریسکهای متنوع در حوزه کشاورزی است و ما باید راهکاری برای تعدیل این ریسکها و سازگار کردن آن با فضای موجود در بخش کشاورزی پیدا کنیم.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: رونق تولید را باید در سه مقیاس در نظر بگیریم که مقیاس اول آن مقیاس کلان، دوم میانه و سوم مقیاس در سطح خرد است.
وی افزود: فصل برخوردهای انفرادی با مسئله تولید گذشته است. ما در تولید به نهادهای پر قدرتی نیاز داریم که قدرت چانهزنی را بالا ببرند. بنابراین در حوزه نهادسازی که به حوزه رونق تولید مربوط است باید ببینیم تا چه اندازه موفق بودهایم و قواعد، مقررات و نهادهای پرقدرتی را به این منظور ایجاد کردهایم.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: موفقیتهای اقتصادی بخش کشاورزی منوط به تحرک شخصیتهای حقوقی و یا شرکتها است. در بخش کشاورزی چه سهمی از تولید ناخالص این بخش را به شرکتهای بزرگ اختصاص خواهیم داد؟
وی افزود: تعداد این شرکتهای بزرگ در بخش کشاورزی کم است و دلیل آن این است که ما بستر لازم برای حضور این شرکتها را در بخش نداریم. با توجه به تورم ۲۰ درصدی و نرخ سود ۱۸ درصدی کدام کسب و کار میتواند در این فضا استعداد ایجاد کرده و خود را مطرح کند؟
شیرزاد ادامه داد: بازده طرح های شرکتی ما در بخش کشاورزی عمدتاً حدود ۲۵ تا ۲۷ درصد است، بانک ها یک نرخ بهره ۱۸ درصدی را هم به این کسب و کارها تحمیل میکنند و همین امر باعث میشود که نرخ بازده منفی باشد.
وی عنوان کرد: بحث انتزاع، به سیاستهای وارداتی و صادراتی بازمیگردد که اگر به نفع تولید باشد باعث تحرک سرمایه و دارایی شده و رونق تولید ایجاد میکند اما اگر نباشد باعث آسیب به تولید داخلی خواهد شد.
شیرزاد با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته به بخش کشاورزی خود یارانه اختصاص میدهند، تصریح کرد: سیاستهای یارانهای از بحثهای دیگر و مهم این بخش است. کشوری مانند ترکیه 70 هزار میلیارد دلار به بخش کشاورزی خود یارانه داده اما ما تاکنون چه میزان یارانه به این بخش اختصاص دادهایم؟
وی افزود: زمان بحث بر روی تزریق یارانه به مصرف کننده یا تولید کننده گذشته است. چهل سال است که در ادبیات مدرن دنیا یارانه را به بخش زنجیره تزریق می کنند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در رابطه با حوزه میانه رونق تولید تشریح کرد: حوزه میانه رونق تولید به سیاستهای بنگاهی باز میگردد. در سیاستهای بنگاهی و بنگاهداری سه چیز باید در نظر گرفته شود که یکی از آنها سیاست آزادسازی است و باید تصدیهای غیر ضروری به نفع بخش خصوصی رها شود.
وی افزود: دولت سرمایهگذار، تاجر و تولید کننده خوبی نیست. همه این حوزه ها را باید به تشکل ها، اتحادیهها و صنوف واگذار کند تا این بخشها توان رقابت داشته باشند.
شیرزاد ادامه داد: تصدیهای غیرضروری باید رها شود و لازمه آن این است که مقررات زدایی در سیستم انجام شود.
وی در رابطه با نظام بیمهای بخش کشاورزی تاکید کرد: نظام بیمه ما سالها است که در زیر سلطه یک سیستم بانکی در حال فعالیت بوده و مستقل نیست.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بیان کرد: آنچه بنگاههای ما برای تولید نیاز دارند، یافتههای تحقیقاتی نیست بلکه نظام تحقیق و توسعه است.
وی افزود: زنجیره تامین مالی کشور برای تامین زنجیره ارزش در بخش کشاورزی با ساختار های فعلی نظام بانکی کشور سازگار نیست. این ساختارها برای تامین مالی بنگاههای کلان ساخته شدند و برای تامین مالی زنجیرههای ارزش در حوزه کشاورزی مناسب نیستند.
دیدگاه تان را بنویسید