Iranian Agriculture News Agency

با هدف بهبود معیشت کشاورزان و توسعه پایدار روستایی

دستورالعمل صدور مجوز «گردشگری کشاورزی» ابلاغ شد

دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی و نظارت بر آن‌ از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد.

دستورالعمل صدور مجوز «گردشگری کشاورزی» ابلاغ شد

 

دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی و نظارت بر آن‌ از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ۳۱ استان کشور ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا) از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ولی تیموری ،معاون گردشگری این وزارت گفت: در راستای اجرای ماده (۱) آیین‌نامه «ایجاد، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر فعالیت آن‌ها» و نظر به اهمیت و ضرورت ساماندهی گردشگری کشاورزی کشور، «دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی و نظارت بر آن‌ها» به مدیران کل ۳۱ استان کشور ابلاغ شد تا وحدت رویه‌ای در پرداختن به این موضوع در دستور کار قرار گیرد.

وی بیان کرد: نظر به تغییرات جهانی و لزوم تنوع بخشیدن به محصولات گردشگری و با توجه به افزایش گرایش به انواع گردشگری تخصصی و ضرورت ارائه خدمات طبق علایق خاص به گردشگران، این دستورالعمل با هدف بهبود معیشت کشاورزان و توسعه پایدار روستایی، حفظ حقوق و منافع مشروع قانونی فعالان بخش گردشگری کشاورزی و استفاده از ظرفیت آن‌ها برای پیشبرد اهداف گردشگری و نظارت بر فعالیت و عملکرد آن‌ها، کاهش بیکاری و افزایش درآمد روستاییان و کاهش نامطلوب آثار زیست‌محیطی ابلاغ شده است.

او در تعریف گردشگری کشاورزی به عنوان یکی از شاخه‌های صنعت گردشگری کشور گفت: گردشگری کشاورزی شامل فعالیت‌هایی است که یک بازدیدکننده در مزرعه و یا دیگر محیط‌های کشاورزی با اهداف آموزشی و تفریحی و یا گذران اوقات فراغت انجام می‌دهد؛ لذا گردشگری کشاورزی شاخه‌ای از گردشگری روستایی است که در آن، کارآفرینان کشاورزی و اعضای خانوار آن‌ها، خدماتی را برای فراهم شدن امکان مشارکت عملی و اقناع نیازهای بازدیدکنندگان در محیط‌های کشاورزی ارائه می‌کنند و گردشگران در ازای برخورداری از خدمات مذکور، هزینه‌ای را به کشاورز و خانوار آن‌ها می‌پردازند.

معاون گردشگری با بیان این‌که مرکز گردشگری کشاورزی طبق دستورالعمل ابلاغ‌شده می‌تواند طیف وسیعی از بخش‌ها را شامل شود، افزود: مرکز گردشگری کشاورزی عبارت است از واحد تولیدی کشاورزی اعم از مزرعه، باغات، گلخانه، ماکیان، دامپروری، شیلات، عرصه‌های تولید در فضای باز و بسته و رویشگاه‌های طبیعی که با توجه به جاذبه‌هایی همچون تولید، استفاده خوراکی، دارویی از محصول و صنایع تبدیلی و فرآوری، امکان بهره‌مندی توسط گردشگران را فراهم می‌کند؛ لذا این مراکز شامل محدوده‌هایی با تقاضای هر فرد حقیقی و یا حقوقی برای ایجاد کسب و کار گردشگری کشاورزی به صورت فعالیتی (تجربه‌گرا و بدون نیاز به سازه ثابت) می‌شود که پس از دریافت مجوزهای لازم از وزارت و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه فعالیت می‌کنند.

تیموری موضوع اصلی دستورالعمل ابلاغ‌شده را صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی برای اشخاص حقیقی و حقوقی که در راستای گردشگری کشاورزی فعالیت می‌کنند و نظارت بر فعالیت و عملکرد آن‌ها اعلام کرد و با اشاره به برخی از بندهای آن، گفت: شرایط عمومی مورد نیاز برای صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی، بهداشت و ایمنی، رسته‌های فعالیتی مرتبط با گردشگری کشاورزی، مراحل صدور مجوز فعالیت، مدارک مورد نیاز متقاضی، وظایف دارنده مجوز، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری و فرایند صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی بخشی از شاخص‌های تعریف‌شده در دستورالعمل مورد نظر به شمار می‌آید.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید