"خاوازی" در حاشیه دیدار با "سلاکوویچ" اعلام کرد:
همکاری ایران و صربستان در زمینه تولید بذر و صادرات محصولات کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تولید بذر، آفتکشهای سازگار با محیط زیست و تبادل تجربیات درباره صادرات محصولات کشاورزی از جمله زمینههای همکاری ایران و صربستان است.
به گزارش خبرنگار ایانا، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه دیدار با وزیر امور خارجه صربستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مهمترین بحث در این دیدار، موضوع تبادل بذر است.
وی افزود: ایران توانایی خوبی در تولید انواع بذور دارد و در مقابل، صربستان تجربه بالایی در این زمینه دارد و تجربههای دوطرف میتواند ایران را به یک هاب منطقهای بزرگ برای تامین نیاز کشورهای اطراف تبدیل کند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ویژگی تنوع آب و هوایی ایران خاطرنشان کرد: در ایران به خاطر شرایط آب و هوایی، امکان تولید بذر در فصول مختلف سال وجود دارد که یک شرایط ایدهآل برای تولیدکنندگان بین المللی بذر در دنیا محسوب میشود.
وی ادامه داد: ایران موفق شده است اعتبارنامه بینالمللی بذر دنیا را به دست بیاورد و هر بذری که در ایران تولید میشود قابل تجارت در 63 کشور در جهان است که یک افتخار بزرگ محسوب میشود.
خاوازی گفت: در رابطه با امتیازات و تجربههای صادراتی صربستان در این جلسه تبادل نظر شد که این کشور میتواند تجارب خود را در اختیار بخش خصوصی ما قرار دهد.
وی افزود: ما بیش از 11 میلیون تن شیر در کشور تولید میکنیم و صنابع لبنی قوی داریم که میتوانیم از تجارب صادراتی صربستان در این زمینه استفاده کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در این جلسه همچنین در زمینه تولید آفتکشها با درجه همزیستی مناسب با محیط زیست و کمخطر در ایران که تکنولوژی آن در اختیار صربستان دارد، بحث و تبادل نظر شد.
وی یادآور شد: صربستان تولید کننده ذرت است و آب فراوانی دارد که ما میتوانیم ذرت را در صربستان به صورت کشت قراردادی خریداری کنیم و در مقابل زعفران، گیاهان دارویی، انواع آبزیان و خشکبار به این کشور صادر کنیم.
خاوازی در پاسخ به سئوالی درباره واردات گوشت قرمز از صربستان، تصریح کرد: برنامهای برای واردات انبوه گوشت قرمز از صربستان نداریم و اولویت اول ما دامداران داخلی هستند، به دنبال این هستیم تا یک قیمت مناسب توسط ستاد تنظیم بازار تعیین شود تا بتوانیم با قیمت مناسب دام را از داخل کشور تامین کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: باید تفاهم نامهها به نحوی تنظیم شود که شرایط تجارت برد-برد و به نفع کشاورزان کشور باشد.
دیدگاه تان را بنویسید