قربانی:
وزارت جهاد کشاورزی در تولید دادهها و اطلاعات پیشرو است
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: جای افتخار دارد که وزارت جهاد کشاورزی یکی از وزارتخانههای پیشرو در عرصه تولید دادهها و اطلاعات محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار ایانا، محمد قربانی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت روز آمار و برنامهریزی در جمع همکاران مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات این وزارت، گفت: جای افتخار دارد که وزارت جهاد کشاورزی از یک ساختار سنتی با دادههای فقیر به جایگاهی رسیده که امروز میتوانیم بگوییم یکی از وزارتخانههای پیشرو در عرصه تولید دادهها و اطلاعات محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه مرکز اطلاعات و دادههای ما پیشرو است و با نیروی انسانی فعال تلاش دارد تا نوآوری و خلاقیتهایی را در این حوزه داشته باشد اما همچنان ما از برخی از کمبودها رنج میبریم.
به عقیده قربانی این کمبودها ممکن است ناشی از معاونتها و سازمانهای وابسته مختلف باشد؛ آنها باید بگویند نیازمند چگونه اطلاعاتی برای تصمیمگیریها و تصمیم سازیهای کشاورزی هستند و سفارش دیتا دهند.
وی با اشاره به اینکه داده هم نهاده و هم ستاده است، گفت: با توجه به این ویژگی داده، باید به ۶ سؤال در ارتباط با دیتا پاسخ داده شود.
به گفته قربانی؛ باید به چرایی تولید دیتا، هدفمان از تولید، چه کسی و به چه میزانی و چگونگی تولید و زمان دیتا توجه شود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: دیتا یک مأخذ آماری ارزیابی دادهها، مدیریتها و سیاستهای محلی و منطقهای است.
قربانی درباره روز آمار و برنامهریزی نیز گفت: به عقیده من، روز آمار و برنامهریزی یک حرکت نمادین نیست، بلکه نشستی برای فرهنگسازی و هشدار دهی به ما و مرکز آمار است.
وی با بیان اینکه روز آمار و برنامهریزی تأکید میکند که دیتا بسیار اهمیت دارد، گفت: این روز یک حرکت برای تولید قدرت است.
قربانی با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی برای رسیدن به اقتدار غذایی، گفت: ما هم در معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات اعتقاد داریم که باید به اقتدار دیتا برسیم و زمانی میتوانیم به اقتدار غذایی دست یابیم که به اقتدار دیتا رسیده باشیم.
وی با بیان اینکه هر تصمیمی در حوزه کشاورزی نیازمند دیتا است، افزود: پیوند بین مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی و موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی لازم و واجب است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه بر ضرورت تحلیل دادهها در گزارشهای آماری ارائهشده توسط مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بخشهای مختلف تاکید کرد.
قربانی، گفت: در سیاست وزیر جهاد کشاورزی سیاست «علم پشتیبان» آمده که هرگونه سیاستگذاری که قرار است انجام شود باید علم آن را پشتیبانی کند که یک بخش علم هم دیتا است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، "دیتا" را دانایی، توانایی، کارایی، بهرهوری، ارزیابی عملکرد، سیاستگذاری، اعتماد، دقت، مذاکره، سیاست سازی توصیف کرد و افزود: مبادله اطلاعات، فرآوری دیتا و قاچاق دیتا سه مشکل اصلی در حوزه اطلاعات و دیتا است.
قربانی تاکید کرد: امنیت دیتا بسیار حائز اهمیت بوده و در سیاستها دخالت دارد زیرا دیتا باارزش است و بازار را تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند تولید رانت کند.
وی، گفت: نباید در دایره دیتاهای خودمان غرق نشویم و باید همزمان دیتاهای منطقه و بینالملل را نیز داشته باشیم، با دیتاهای خودمان ترکیب و تجزیه و تحلیل کنیم و اتفاقات بازارهای جهانی و منطقه را در حوزه نیازهای، مصارف، واردات و صادرات محصولات کشاورزی بدانیم.
قربانی، تصریح کرد: طبقهبندی دیتا برای سیاستگذاری در بخش کشاورزی با توجه به مقیاس این بخش، بسیار اهمیت دارد.
وی گفت: در بحث هوشمندسازی نیز 4 مؤلفه کلیدی ازجمله محیط هوشمند، فناوری هوشمند، ذینفعان هوشمند و مدیریت هوشمند وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید