جهانگیری در مراسم تودیع سیف و معارفه همتی:
کنترل نقدینگی اولویت بانک مرکزی است
از روزهای نخست دولت یازدهم این موضوع مطرح بود که نظام بانکی با مشکلات جدی روبهرو است. در این میان یکی از مهمترین نکاتی که به آن پرداخته میشود موضوع معوقات بانکی بود که بخش عمده آن به خاطر شرایط اقتصادی ایران بوده است و فعالان اقتصادی به دلیل شرایط خاص اقتصادی توانایی پرداخت تسهیلاتی را نداشتند واین موضوع و راههای حل مشکلات باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهور اصلاح نظام بانکی، تدوین سیاست ارزی متناسب با شرایط اقتصادی روز کشور و کنترل نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید را مهمترین اویت های بانک مرکزی در دوره مدیریت جدید خواند.
به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل بانک مرکزی در خصوص عملکرد دکتر سیف در دوره مدیریت پنج ساله، گفت: در پنج سالی که دکتر سیف سکاندار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بود، با اتخاذ سیاستهای مناسب و هماهنگی لازم با تیم اقتصادی دولت در شاخصهای اصلی اقتصاد همچون نرخ تورم، نرخ بیکاری، نرخ رشد اقتصادی، رشد سرمایهگذاری عملکرد مثبتی را در ۵ سال اول دولت آقای روحانی را رقم زده است.
معاون اول رئیس جمهور در خصوص همتی با اشاره به سوابق درخشان علمی و اجرایی او عنوان کرد: عبدالناصر همتی نیز که به عنوان رئیس کل بانک مرکزی انتخاب شده فردی شایسته بوده و کارهای علمی شایستهای را نیز در پرونده کاری خود به ثبت رسانده و در مدیریت بیمه مرکزی نیز سابقه اجرایی و توان علمی مناسبی را رقم زده است که امیدواریم بتوانیم شاهد دوران خوبی در بانک مرکزی برای ایشان باشیم.
جهانگیری با خطیر خواندن شرایط اقتصادی امروز کشور تصریح کرد: در شرایط امروز محدودیتهای زیادی پیشرو است و در وضعیت دشواری قرار داریم ولی این به معنای بن بست اقتصادی نیست؛ ما بایستی این تهدیدها را به فرصتهایی برای توسعه کشور تبدیل کنیم.
معاون اول رئیس جمهور خواستار شناخت شرایط کنونی از سوی مسئولان اقتصادی کشور شد و گفت: این شرایط خطیر یک ویژگی اقتصادی دارد که باید مسئولان اقتصادی کشور آن را به خوبی تصویر کنند. باید سیاستگذاران بخش اقتصاد با برنامهریزی دقیق تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند و روشهای مقابله با تهدیدات سنجیده شود و در جنگ اقتصادی شرایط معیشتی مردم با هیچ مشکلی مواجه نشود.
او با اشاره به طرح دشمنان برای جنگ سیاسی و رسانهای برای فشار به افکار عمومی افزود: رسالت تمامی نخبگان کشور و رسانهها در این جنگ رسانهای که افکار عمومی ملت را نشانه گرفته است و میخواهد امید و اعتماد مردم را از بین ببرد؛ این است که اجازه ندهید سرمایه اجتماعی، امید و اعتماد به مسئولان دولت تضعیف شود. پس ممکن است بسیاری از سیاستهای خوب اقتصادی که اتخاذ میشود آثار مناسبی را به جای نگذارد. به این معنا که تک تک افرادی که صاحب نظر بوده باید تلاش کنند تا بر دشمن غلبه کنند و امید مردم را افزایش دهند به نحوی که سرمایه اجتماعی و امید مردم افزایش یابد.
اصلاح نظام بانکی، اولویت رئیس کل جدید بانک مرکزی باشد
جهانگیری اصلاح نظام بانکی را یکی از مهمترین اولویتهای رئیس کل بانک مرکزی برشمرد و گفت: از روزهای نخست دولت یازدهم این موضوع مطرح بود که نظام بانکی با مشکلات جدی روبهرو است. در این میان یکی از مهمترین نکاتی که به آن پرداخته میشود موضوع معوقات بانکی بود که بخش عمده آن به خاطر شرایط اقتصادی ایران بوده است و فعالان اقتصادی به دلیل شرایط خاص اقتصادی توانایی پرداخت تسهیلاتی را نداشتند واین موضوع و راههای حل مشکلات باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
او افزود: رئیس جمهور به تازگی یادداشتی به بنده دادهاند که بر این اساس جلساتی در رابطه با اصلاح نظام بانکی برقرار شود و با جدیت تمام طرح اصلاح نظام بانکی که از دوره آقای سیف شروع شده است پیگیری شود. همچنین نظارت بر بانکها یکی از نکاتی است که بانک مرکزی باید بر آن تمرکز کند به این معنا که نمیشود بانک مرکزی دستورالعملی برای کاهش نرخ سود بانکی ابلاغ کند ولی بانک ها آن را اجرایی نکنند. بانک مرکزی باید با اقتدار تصمیمات خود را عملیاتی کند.
سیاستهای کارآمد ارزی برای شرایط جدید تدوین شود
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به لزوم تدوین سیاستهای ارزی در شرایط اقتصادی جدید کشور گفت: در حوزه سیاستهای ارزی نیز کشور شرایط جدیدی را تجربه میکند. بانک مرکزی باید سیاستهای خود را متناسب با عرضه و تقاضا تدوین کرده و با شناختی که از رئیس کل بانک مرکزی دارم انتظار است با بهرهگیری از نظر صاحب نظران و نخبگان کشور سیاستهای کارآمدی تدوین و اجرایی شود.
جهانگیری گفت: بحث نقل و انتقالات ارزی در ایران یکی از نکات مهمی است که امروز برخی چالشها را پیش روی بانک مرکزی قرار داده است، این در شرایطی است که هیچ محدودیتی پیش روی بانک مرکزی در منابع ارزی مستقر در خارج از کشور نیست و ممکن است تنها نوع ارز متفاوت شده باشد، پس وظیفه بانک مرکزی است که روشهایی به کارگیرد که نقل و انتقالات ارزی با مشکل مواجه نشود.
هدایت نقدینگی به سمت فعالیتهای تولید با اتخاذ برنامههای مناسب اعتباری و پولی
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به آثار مخرب نقدینگی سرگردان بر بازارهایی چون سکه، ارز، مسکن و ... تصریح کرد: بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت باید در حوزه نقدینگی پیشنهادات مُکفی را ارائه داده و بتوانند شرایط را به نحو مناسبی پیش برند، که این نقدینگی منجر به افزایش غیرقابل کنترل تورم نشود.
او افزود: با سیاستهایی که اتخاد خواهد شد، میتوان روند نقدینگی را کنترل کرد، ضمن اینکه بورس نیز در این زمینه نقشآفرینی خواهد کرد. این مسائل سیاستها و اولویتهای جدی بانک مرکزی است که باید با سیاستهای خوبی که در شورای پول و اعتبار تصویب واعلام میشود، اجرایی گردد تا بتوان از شرایط پیش رو به خوبی عبور کرده و با رونق بخش تولیدی و بخش فعال اقتصاد از فرصتهای آن بهرهمند شد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید داخلی کشور گفت: باید زمینهای را فراهم کرد که تولید کشور به خوبی مورد حمایت قرار گیرد و در این مقطع معیشت مردم به ویژه زندگی مردم و طبقات متوسط نیز تامین شود.
دیدگاه تان را بنویسید