Iranian Agriculture News Agency

ترجمه اختصاصی ایانا از یورونیوز:

چاه‌های غیرقانونی ومطالبات قانونی!

حفرچاه‌های آب غیر مجازدر آندلس واقع در جنوب اسپانیا، تبدیل به معضل بی پایان و سوال برانگیری در این منطقه شده است. طی ماه‌های اخیر، رسانه‌های زیادی بر روی این معضل پایدار و فراگیر تمرکز کرده و اکثرا متفق‌القول هستند که بحران به قوت خود یاقیست!

چاه‌های غیرقانونی ومطالبات قانونی!

به گزارش ایانا به نقل از یورونیوز، دو سوم خاک اسپانیا در معرض خطر بیابان‌زایی است. میانگین درجه حرارت هوا در حال افزایش است و درگیری‌های مرتبط با استفاده از آب رو به گسترش است. "دونانا" یکی از برجسته‌ترین ذخایر طبیعی اروپا، یکی از این مکان‌هاست که امروز به مصداق یک مناقشه فراگیر در حوزه کشاورزی و آبی دراین قاره مبدل شده است! شبکه یورونیوز در این خصوص می‌نویسد: "محیط بانان با ظاهری محکم در حال گشت‌زنی در محیط آبی دونانا هستند. حدود 80 درصد از توت‌ها و توت فرنگی‌های سراسر اسپانیا در اینجا کشت می‌شود. اما ایستگاه‌ها و تاسیسات پمپاژ غیر قانونی آب در منطقه دونانا، هنوزقابل مشاهده است!

بر اثر حفر این تاسیسات، زمین این منطقه سوراخ شده و به شکل یک پنیر سوئیسی در آمده است! آنتونیو سانتوس یک مقام مربوطه اسپانیایی از بسته شدن 1116 چاه آب غیر قانونی در دونانا خبرداده است. اما کشاورزان در آندولس و منطقه دونانا کماکان معتقدند اقدامات انجام شده ناقص بوده و تاثیری در استمرار استفاده غیر قانونی از منابع آبی و کشاورزی در این منطقه ندارد. بستن یک چاه غیر قانونی به سادگی امکان‌پذیر نیست! آنها ( شاکیان ) باید در ابتدا اثبات کنند که یک چاه به صورت غیر قانونی در دونانا حفر شده است. متعاقبا، روند دادرسی و کاغذ بازی‌های مرسوم آغاز می‌شود. روند بررسی این دادرسی (با در نظر گرفتن اعتراضاتی که از سوی طرف محکوم انجام می‌شود)، حدود هشت سال به طول خواهد انجامید!

این اطاله دادرسی و کندی روند مواجهه با چاه‌های غیر قانونی منطقه دونانا، حیات وحش و کشاورزی در اسپانیا را در معرض خطری جدی قرار داده است. خشکسالی و موج گرما را نیز باید به این دغدغه اضافه کرد. کار به جایی رسیده که اتحادیه اروپا در مورد گسترش آبیاری‌های غیرقانونی در نزدیکی تلاب‌های دونانا به دولت اسپانیا هشدار داده است. سازمان حفاظت از طبیعت اروپا نیز نگران اتفاقات ناخوشایندی است که اکنون در آندولس و خصوصا منطقه دونانا رخ می‌دهد. این سازمان، دولت اسپانیا را نسبت به عدم هدایت صحیح آب‌های سطحی در این منطقه متهم ساخته است. با این حال مسجل است که با وجود حفر هزاران چاه غیر قانونی، قدرت مانور دولت اسپانیا نیز در هدایت متوازن آب‌های سطحی محدود خواهد بود. از سوی دیگر، طبق روال سال‌های گذشته، باید تالاب دونانا پر از آب باشد که پرندگان نیز بتوانند از آن تغذیه کنند. خشک شدن روزافزون توده‌های آبی موجود در این ملک به‌طور مستقیم بر جمعیت پرندگان آبزی تأثیر می‌گذارد و با خشکسالی استثنایی اخیر بیشتر تشدید می‌شود و تنوع زیستی استثنایی این پارک طبیعی را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد . در سال 2021 ازدولت اسپانیا خواسته شد تا  فوراً "طرح مدیریت ویژه مناطق آبیاری واقع در شمال تاج جنگلی دوننا" را اجرا کند که بسته شدن همه چاه‌های غیرقانونی نیزدر آن پیش‌بینی شده بود. اکنون هنوز خبری از اجرایی شدن صحیح این طرح نیست!

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید